Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. augusztus 19. 14:37 | Szerző/forrás: baon.hu

Elítélték a nyakláncot rabló két fiatalt

Gyorsított eljárásban ítélte el a kecskeméti bíróság azt a két fiatal férfit, akik aranyláncot téptek ki kedden egy idős asszony nyakából a Klapka utcában. A tettes 1 év 6 hónapot, bűntársa 1 évet kapott csütörtök délelőtt.

A bűncselekményt – mint korábban a rendőrségi tájékoztatás alapján már hírt adtunk róla – kedden este, 22.40-kor követte el egy 19 éves és egy 20 esztendős férfi. Gyalogosan tartott hazafelé a 65 éves asszony, amikor kitépték a nyakából a mintegy 50 centiméter hosszú és 50 ezer forintot érő láncot. A helyszínről ezt követően futva menekültek a bűnözők a városközpont felé, az asszony férje azonban utánuk futott. Közben a nő a rendőröknek telefonált, segítséget kért, mire útnak indult a helyszín felé egy járőrautó, és az egyik közeli utcában sikerült elfogniuk a menekülőket. A rendőrök a két fiatal ruházatát átvizsgálták és egyiküktől előkerült a lánc.

A gyors rendőri nyomozást hasonlóan gyors ügyészségi eljárás követte, így a két bűnözőt csütörtök délelőtt már bíróság elé állították. Az ítélet jogerős, a szabadságvesztés végrehajtását pedig mindkét vádlott esetében 3 évre felfüggesztették.

Kövessen minket a Facebookon is!