Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. augusztus 24. 05:42 | Szerző/forrás: idojaras.hu

A hét közepén hidegfront zárja le a kánikulai napokat

A hét közepén hidegfront zárja le a kánikulai napokat
Ma szinte zavartalan lesz a napsütés, tovább melegszik a levegő. A kánikula kedden is kitart, de ekkor egy közeledő hidegfront hatására már néhol zápor, zivatar alakul ki.

Kedden tetőzik a hőség. A sok napsütést követően elsősorban nyugaton és északon tornyosulnak gomolyfelhők, és ott késő délután egy-egy zápor, zivatar sem kizárt. Megerősödik a délnyugati szél. Kora délután 29, 34 fok várható.

Markáns fronthatás nem várható. A kánikulai meleget a helyenként megnövekvő páratartalom teszi kellemetlenebbé. A rendkívül allergén parlagfű és üröm pollenje igen nagy számban van jelen a levegőben. A közlekedőket csak az erős napsütés zavarhatja. Természetes vizeink hőmérséklete 23, 25 fokos, fürdéshez kedvező.

Szerdán délelőtt felhős lesz az ég, sokfelé fordul elő eső, zápor, főként keleten zivatar. Később északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, és kisüt a nap. Az északnyugati szél erős lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Csütörtökön többórás napsütés várható, amelyet csak időnként zavarnak gomolyfelhők. Mérsékelt lesz a nyugati szél. 24, 29 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Pénteken a sok napsütés mellett északon időnként megnövekszik a felhőzet, és ott rövid zápor, zivatar sem kizárt. Délen kánikula várható. Megélénkül a déli szél. 27, 32 fokra melegszik a levegő.

Szombaton a több-kevesebb napsütést felhőátvonulások zavarják meg, elszórtan rövid zápor, zivatar sem kizárt. Élénk lesz az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Vasárnap a néhány órás napsütés mellett időnként erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan fordul elő eső, zápor, helyenként zivatar. Megerősödik az északnyugati szél. 21, 26 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kövessen minket a Facebookon is!