Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. augusztus 26. 10:23 | Szerző/forrás: kecskemetitv.hu

\"Te is a Mercinél dolgozol?\"

"Te is a Mercinél dolgozol?"
Egyre több helyi lakos mondhatja el magáról, hogy a Mercedes munkatársa. Idén már 700-an találtak maguknak munkát a Daimler beruházásnak köszönhetően. A toborzás sem ért még véget: jövőre további munkalehetőségek nyílnak az érdeklődők előtt. Emellett a beruházás a város számára az adókat és a bevételeket tekintve is hordoz magában pozitívumokat.

A német precizitásnak megfelelően a határidőket és a tervezett ütemezéseket, naprakészen és pontosan tartja a Mercedes.

 „Az épületek jól láthatóak, messziről felismerhetőek mindenki számára és ősszel, október közepére az összes épület tető alá kerül és indulhatnak az épületgépészeti munkálatok is” – nyilatkozta Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester.

Városunk minden egyes szegmensében megtalálható valamilyen változás, így például a munkaerőpiacon is. Ebben az évben a toborzási szám elérte a 700 főt.

„Nagyon nagy örömömre egyre több kecskemétivel találkozom, akiket felvettek a nyár folyamán a munkatársak közé. A legnagyobb toborzás a tavaszra várható. Akkor egy egyszerűbb betanított munkási munkakörre már azok a regisztrált munkanélküliek, akik akár már most is várnak lehetőségekre, azok is kaphatnak munkát a következő év tavaszán” – fogalmazott Szemereyné Pataki Klaudiaalpolgármester.

A gyár megduplázza a helyi adókból származó bevételeket. De ehhez hozzájárulnak még a beszállítók is, akik betelepülnek a cég területére és kiszolgálják a gyártást és az összeszerelést.

„Az a létszám, amelyet munkahelyteremtéssel behozunk városunkba és megteremt egy új, fizetőképes keresletet, ők meg fognak jelenni a szolgáltatóiparban, a pénzügyi-, kiskereskedelmi szektorokban és meg fognak jelenni az egyszerű szolgáltatásoknál” – mondta el Szemereyné Pataki Klaudiaalpolgármester.

Így akár a vendéglátósok fodrászok vagy akár a lakatosok is érzékelik majd jelenlétüket a forgalom alakulásában.

Kövessen minket a Facebookon is!