Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. augusztus 27. 06:07 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Ma este véget ér a meleg

Ma este véget ér a meleg
A hét utolsó munkanapján még nyári meleg várható, országszerte sok napsütésre van kilátás. Este azonban hidegfront érkezik, és főként északon lehet számítani csapadékra.

Részletes előrejelzés

Ma országszerte több órás napsütésre lehet számítani, délen kánikula várható. Ezt követően késő délután egy közeledő hidegfront hatására észak, északnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Az esti óráktól az ország északi részén már előfordul eső, zápor, esetleg zivatar. Az élénk délnyugati szél estére északnyugatira fordul és megerősödik. 28, 33 fokra melegszik a levegő.

Gyenge melegfronti hatás várható.  Erős lesz a nappali felmelegedés, ami rossz hatással lehet a vérnyomásproblémákkal küzdőkre. Egy közelgő hidegfront miatt gyors változás következik be az időjárásban, az idősek, valamint az ízületi és görcsös fájdalmakban szenvedők kerüljék el a terhelést. A légszennyezettség és a porkoncentráció kissé csökken, de a pollenek aránya magas a levegőben, ezért az allergiában szenvedők kellemetlen napok elé néznek. A közlekedőket főként az erős napsütés és a gyorsan felmelegedő utastér zavarhatja. Ajánlott a napszemüveg használata. Az autózók időnként élénk széllökésekre számíthatnak. Nyáriasan, lenge ruhákba érdemes öltözni.

Szombaton a több-kevesebb napsütést többször megnövekvő gomolyfelhőzet zavarja, elszórtan futó zápor, esetleg zivatar alakulhat ki. Élénk lesz az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 26 fok között alakul.

Vasárnap a hajnali órákban főként délen és keleten még előfordul eső, zápor, majd napközben csökken a felhőzet, és több órára kisüt a nap. Az északnyugati szél élénk lesz. 20, 25 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Hétfőn a változó felhőzet, több-kevesebb napsütés mellett helyenként kialakulhat eső, záporeső, néhol zivatar. Megerősödik az északnyugati szél. 21, 26 fokra melegszik a levegő.

Kedden a rövid napos időszakok mellett többször erősen megnövekszik a felhőzet, és sokfelé fordul elő eső, záporeső. Erős lesz az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 23 fok között alakul.

Szerdán
változóan, gyakran erősen felhős lesz az ég, szórványosan várható további eső, zápor. Az északnyugati szél erős lesz. 17, 22 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kövessen minket a Facebookon is!