Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. augusztus 31. 09:32 | Szerző/forrás: www.greenfo.hu

Kistigris aludt a reptéri csomagban

Kistigris aludt a reptéri csomagban
Thaiföldi vámosok mentették meg egy kistigris életét, amelyet egy játékokat tartalmazó csomagban próbáltak kicsempészni az országból. Az átvilágításnál bukott le a csempész.

A tigriskölyköt előzőleg elkábították, ám a reptéri vizsgálatnál a röntgenes átvilágítás jelezte, hogy a sok-sok élettelen játék között van egy élő is, amelynek dobog a szíve. Miután kiderült, hogy a csomaggal nincs minden rendben, a vámosok arra gondoltak, hogy biztosan egy elaltatott macska lehet a játékok között, ám később kiderült, hogy egy veszélyeztetett tigrist próbáltak átlopni a határon. A táskában az élő tigrisen kívül számos játéktigris is volt. A csomagot egy 31 éves thai nő próbálta Iránba juttatni.

Jelenleg DNS vizsgálatokkal próbálják kideríteni, hogy a tigriskölyköt a vadonban fogták-e el vagy már fogságban született. A nemzetközi Traffic szervezet évek óta dolgozik a thai hatóságokkal, hogy eredményesen tudják megakadályozni a veszélyeztetett fajok kereskedelmét. A jelen eset azonban azt mutatja számukra, hogy sokan nincsenek azzal tisztában, hogy állatokat nem lehet csak úgy becsempészni a repülőjáratokra és valószínűleg nem tudják, hogy ma már ezért komoly büntetés jár.
A tigriskölyköt a reptérről az egyik közeli nemzeti park vadállatkórházába szállították, ahol azóta is megfigyelés alatt tartják.

Kövessen minket a Facebookon is!