Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. augusztus 31. 09:46 | Szerző/forrás: www.baon.hu

Idén is ingyen kapják a tankönyveket a rászorulók

Idén is ingyen kapják a tankönyveket a rászorulók
Napok óta osztják a kecskeméti iskolákban a tankönyveket. A könyvek többsége időben megérkezett, jelentős csúszásra sehol sem számítanak.

Kérdésünkre a polgármesteri hivatal oktatási osztályán is megerősítték: sem az általános iskolákból, sem a középiskolákból nem  jelezték, hogy nagyobb mennyiségű tankönyv nem érkezett volna meg határidőre. Néhány nyelvkönyv érkezését ugyan pár nappal a tanévkezdet utánra, – szeptember 10-e környékére – ígérték a kiadók,  de ez nem okoz komolyabbb fennakadást a tanításban.

A Kecskeméti Református Általános Iskolában három kijelölt napon vehették át az előre összekészített tankönnyvcsomagokat a diákok. Hörcsök Imre igazgatótól megtudtuk: hozzájuk hiánytalanul, határidőre megérkezett valamennyi tankönyv, mindössze a hittankönyvek jöttek pár nap késéssel, de mire a tankönyvosztás megkezdődött, az is bekerült a csomagokba.

A rászorulók illetve a nagycsaládosok természetesen idén is ingyen juthatnak hozzá a tankönyvekhez. A refiben például a  633 diák közül 268 tanuló kapja ingyen a tankönyveket. A tankönyvcsomagok árai átlagosan 7 és 15 ezer forint között alakulnak. A tanévet az iskolák többségében szeptember elsején kezdik.

window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: \'124950740848507\', status: true, cookie: true, xfbml: true}); }; (function() { var e = document.createElement(\'script\'); e.async = true; e.src = document.location.protocol + \'//connect.facebook.net/hu_HU/all.js\'; document.getElementById(\'fb-root\').appendChild(e); }());

Kövessen minket a Facebookon is!