Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 1. 13:09

Három új autóbusz a helyi tömegközlekedésben

Három új autóbusz a helyi tömegközlekedésben
Mától három új Credo autóbuszt állít be a kecskeméti helyi tömegközlekedésbe a Kunság Volán Zrt.A buszok egyikét önkormányzati támogatásból vásárolták.

Az Iveco motorral szerelt, 12 méter hosszú Credo buszok úgynevezett félalacsony padlósak, ami azt jelenti, hogy a fellépési szint az első és a középső ajtónál alacsonyabb. A középső ajtó rámpával ellátott, így a buszra babakocsival vagy kerekesszékkel is fel lehet szállni.

A buszok egyenként nettó 42 millió forintba kerültek, az egyiket önkormányzati támogatásból vásárolták, egy korábbi megállapodás alapján.

- Ismeretes, hogy korábban a helyi tömegközlekedéshez az állam mindig ugyanakkora összeggel járult hozzá, mint amennyit az önkormányzat saját költségvetésében biztosított erre a célra – mondta dr. Zombor Gábor polgármester. - Ez az arány azonban az elmúlt években felborult, így az önkormányzatokra egyre nagyobb teher hárult. 2008-ban a helyi tömegközlekedéshez nyújtott állami támogatás Kecskemét esetében 42 millió forinttal kevesebb volt a tervezettnél. Amikor 2009-ben nyilvánvalóvá vált, hogy ez az összeg már nem érkezik meg, akkor a képviselő-testület úgy döntött, hogy a tömegközlekedés önkormányzati támogatását visszamenőleg megnöveli ezzel az összeggel. A társasággal kötött megállapodás értelmében ezt fejlesztésre kellett fordítani, a megbeszélések során pedig abban maradtunk, hogy a Kunság Volán vásároljon új autóbuszt a támogatásból. Örülök, hogy az idei tanévkezdés napján a korszerű járművek munkába állhatnak.

Kövessen minket a Facebookon is!