Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 7. 05:25 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Keddtől erőteljesen melegszik a levegő

Keddtől erőteljesen melegszik a levegő
Kedden több órára kisüt a nap, az időnkénti felhősödésből csak kisebb csapadék lehet. Fokozatosan emelkedik a hőmérséklet, a hét közepén nedves, meleg légtömegek érkeznek a Kárpát-medence fölé.

Részletes előrejelzés

Kedden eleinte kevés felhő lesz az égen, és sok napsütésre lehet számítani. Délután délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és helyenként előfordulhat kisebb eső, zápor. Kissé megélénkül a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 23 fok között alakul.

Gyenge melegfronti hatás érvényesül a légkörben, az érzékenyeknél fejfájás, fáradékonyság jelentkezhet.  Az előző néhány napban átvonult frontok hatására tisztább a levegő az országban, a porkoncentráció és a légszennyezettség alacsonyabb, de kedden a mérsékeltebb légmozgás mellett ismét nő a koncentráció. A parlagfű pollenje azonban magas arányban van jelen a levegőben, az allergiában szenvedők számára kellemetlen napokat szerezve. A reggeli órákra  erőteljesen lehűl a levegő, jól jöhet egy vastagabb pulóver, dzseki. Az utakon közlekedők a reggeli órákban ködfoltokkal találkozhatnak. Állóvizeink már hűvösek, a fürdőzést inkább csak a bátrabbak vállalhatják.

Szerdán változóan felhős lesz az ég, délelőtt északon, a nap második felében délnyugaton várható több felhő az égen, és elsősorban ezeken a tájakon várható kisebb eső, záporeső. Késő délután este a Dunántúl déli felén egy-egy zivatar is kialakulhat. Élénk lesz a délkeleti szél. 19, 27 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Csütörtökön a pár órás napsütés mellett többször erősen megnövekszik a felhőzet és esőre, záporra, néhol zivatarra lehet számítani. Az északnyugati szél mérsékelt lesz. 18, 28 fokra melegszik a levegő.

Pénteken a keleti országrészben gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan várható eső, záporeső, helyenként zivatar. A Dunántúlon fokozatosan csökken a felhőzet mennyisége, és megszűnik a csapadék, több órára kisüt nap. Megélénkül az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 23 fok között alakul.

Szombaton keleten jobbára erősen felhős égre van kilátás, és szórványosan fordul elő eső, záporeső, néhol zivatar. A Dunántúlon csak kevés gomolyfelhő képződik, és csapadék ott nem valószínű. Élénk lesz az északnyugati szél. Kora délután 17, 22 fok várható.

Vasárnap a napsütést gomolyfelhők zavarhatják, elszórtan zápor alakulhat ki. A szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 19, 24 fok között alakul.

Kövessen minket a Facebookon is!