Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 7. 10:47 | Szerző/forrás: baon.hu

Kétmilliárdos szállodakomplexum épül

Kétmilliárdos szállodakomplexum épül
Kecskemét | Két Hilton építése már sínen van, most pedig egy újabb grandiózus beruházás híre kelt szárnyra a hírös városban. Több mint kétmilliárd forintból szállodát és konferencia-központot épít a KÉSZ Csoport. A projekt 30 százalékát az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-alföldi Operatív Programja keretében nyert vissza nem térítendő támogatás fedezi.

A KÉSZ Csoport Kecskemét egyre inkább erősödő gazdasági szerepét, illetve a Mercedes-gyár építésével megnyíló lehetőségéket figyelembe véve döntött a beruházás mellett. A nagyszabású fejlesztés keretében egy négycsillagos, 136 szobás üzleti szálloda és az ahhoz kapcsolódó multifunkcionális konferenciaközpont épül. A 485 fő befogadására alkalmas központban 400 személyes előadóterem kap helyet, ezen kívül 6 kisebb termet is kialakítanak. A fejlesztés helyszíne az Izsáki úti KÉSZ Ipari Parkban található jelenlegi KÉSZ-irodaház lesz.

Az épület mögött működik a cég gyártóbázisa, amelyet így új helyre kell költöztetniük. Nem kell azonban amiatt aggódnunk, hogy városunkban munkahelyek szűnnének meg. – Természetesen számunkra a továbbiakban is az egyik legfontosabb a foglalkoztatás és annak a termelő egységnek működése, amely Kecskemét egyik büszkesége – nyilatkozta a Petőfi Népének Pintyőke Marcell, a KÉSZ kommunikációs igazgatója. – Célunk, hogy a fejlesztés mellett zavartalanul folyjon a gyártótevékenység, természetesen változatlanul a hírös városban.

Az Izsáki úttól nem messze, az élményfürdő és sportuszoda szomszédságában illetve a Tó hotelnél épülő Hilton szállodákban nem látnak versenytársat, mondja az igazgató. Ők ugyanis az üzleti turizmus fellendítését tűzték ki célul. – Mi egy olyan business hotelt alakítunk ki, mely elsősorban Kecskemét kiemelt gazdasági szerepére épít, legyen itt szó a Mercedes beruházásról vagy akár más jelentős befektetésekről – hangsúlyozza Pintyőke Marcell. – Szolgáltatásainkkal elsősorban üzletemberek igényeit kívánjuk kielégíteni. Professzionális szállodaüzemeltető gondoskodik majd arról, hogy a vendégek üzleti utazásaik alkalmával a legmagasabb színvonalú szolgáltatásokat vehessék igénybe. Bízunk abban, hogy beruházásunkkal Kecskeméten új dimenzióba léphet a businesse turizmus.

Pályázat, siker, buseiness hotel

A csoport 2009 őszén benyújtott pályázata idén nyáron nyerte el a támogatást az ÚMFT Dél-alföldi Operatív Programjától. A konferencia-központ megvalósítására 273 millió forint, a hotelprojektre pedig 450 millió forintnyi, ugyancsak vissza nem térítendő támogatást ítéltek meg. A támogatási szerződéseket a következő hetekben írják alá a DARFÜ Nonprofit Kft.-vel. A kivitelezést terveik szerint 2011 áprilisában kezdik, bíznak abban, hogy 2012 tavaszán már meg is nyithatják a szállodakomplexumot.

Kövessen minket a Facebookon is!