Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 10. 08:14

Megszűntek az éjszakai rendbontás miatti panaszok

Képgaléria
Megszűntek az éjszakai rendbontás miatti panaszok
A jelek szerint elérte célját az a kecskeméti helyi rendelet, amely augusztus 1-je óta tiltja az üzleteknek a palackozott szeszesital éjszakai forgalmazását. Az elmúlt hetekben ugyanis a korábban problémás környékekről nem érkezett éjszakai rendbontásról szóló panasz a polgármesteri hivatalhoz..

A rendelet augusztus 1-jén lépett életbe, az első hónap tapasztalatairól készült jegyzői beszámolót ma tárgyalta az önkormányzat jogi és ügyrendi bizottsága. Mint ismeretes, a rendelet kimondja, hogy a palackozott szeszesitalt forgalmazó üzletek csak akkor lehetnek nyitva 22 óra és reggel 6 óra között, ha nyilatkoznak arról, hogy ez időpontban nem árulnak szeszesitalt. A rendelet hatására több üzlet módosította a nyitvatartását, 6 pedig megtette a nyilatkozatot.

Augusztusban három olyan éjszaka volt, amikor az igazgatási osztály munkatársai, a rendőrség, a vámhatóság, valamint a közterület-felügyelet ellenőrizte a szóban forgó üzleteket, nem bírságolási, sokkal inkább figyelmeztető szándékkal és céllal. Megállapították – és ezt igazolják a lakossági visszajelzések is – hogy a kereskedők ismerik és betartják a szabályt, a vevők döntő többsége pedig tudomásul veszi a rendeletet.

A jogi és ügyrendi bizottság mai ülésén támogatásokról is döntött. Ennek értelmében az európai integrációs célfeladat előirányzat terhére a Kecskeméti Fesztivál Kórus 300 ezer forintot kaphat az októberi Thessaloniki Nemzetközi Kórus Fesztiválon való részvételéhez. A Puszta Német – Magyar Kulturális Egyesületnek 200 ezer forint támogatást szavaztak meg, amelyből a szervezet német nyelvű színházi bemutatót szervez Goldoni Mirandolina című darabjából.

Kövessen minket a Facebookon is!