Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 10. 11:02

„Séta Kecskemét jeles szecessziós épületeihez”

Képgaléria
„Séta Kecskemét jeles szecessziós épületeihez”
Az Európa Tanács védnökségével már 48 országban rendezik meg az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Kulturális Örökség Napokat, melynek ez évi időpontja: 2010. szeptember 18-19. A program célja az, hogy a nagyközönség figyelmét ráirányítsa országunk szellemi örökségére, az épületek értékeire, azokéra is, amelyek máskor részlegesen, időlegesen zárva vannak. A hagyományosan szeptember harmadik hétvégéjén megrendezett esemény során országszerte sok száz ilyen épület és helyszín kapuja nyílik meg a látogatók előtt. A Kulturális Örökség Napjai jó alkalom arra, hogy értékeink megtekintése mellett észrevegyük azok sérülékenységét, mulandóságát és a megőrzés munkájának összetettségét is, amelyhez az egész társadalom összefogására és közreműködésére van szükség.

A Kecskeméti Városszépítő Egyesület ebben az évben egy bemutató séta megszervezésével vesz részt a rendezvényen, melynek a Séta Kecskemét jeles szecessziós épületeihez” címet adtuk. Városunk jeles szecessziós épületeihez kalauzol el szakszerű műemlékvédelmi idegenvezetéssel a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal munkatársa, Simon Magdolna művészettörténész.

A séta útvonala: Városháza, Ifjúsági Otthon, Luther udvar, Rákóczi út 5-7, Cifrapalota, Művésztelep. Találkozás a Városháza előtt 2010. szeptember 18-án 10:00 órakor. A séta tervezett időtartama: 3 óra.

Kövessen minket a Facebookon is!