Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 13. 15:06 | Szerző/forrás: baon.hu

Történelmi Kun-Szállás Foglalás Kunszálláson

Történelmi Kun-Szállás Foglalás Kunszálláson
Kunok népesítették be Kunszállást hétvégén. El is foglalták a települést. Három napig nekik is szóltak a programok, amit a Somogyi Lovas Szabadidőközpontban és a község több területén is rendeztek.

Az eső átírta a forgatókönyvet. Pénteken, a korábban leesett csapadék miatt nem lehetett megrendezni a programok egy részét a Somogyi Lovas Szabadidőközpontban, ezért változtatni kellett rajta. A Kun-Szállás Foglalást vasárnap délelőttre tették át.

A mise után több százan vonultak végig a község utcáin, hogy elfoglalják a települést, vagy is a Somogyi Lovas Szabadidőközpontot. A jelenlévőket Kovács Imre polgármester köszöntötte, majd különböző helyszíneken zajlottak az események. Stílusosan sátorban tartották meg az ünnepi testületi ülést, amelynek egyetlen napirendi pontja volt, elismerések, kitüntetések átadása. A községben, ötévente adnak át díszpolgári elismerést. Ezúttal Kertész Károly kapta meg, a sportban és az ifjúsági nevelésben kifejtett tevékenységéért. Kunszállás Községért díjban részesült: Nagy Gergelyné nyugdíjas pedagógus, Nagy József tanyagondnok és a Kunszállási Polgárőr Egyesület. Dr. Berényi István a Kunszállási Hírek szerkesztéséért díszoklevelet vehetett át.

  \"Gombos Gombos Miklós öntötte a temető lélekharangját

Az ötven éves kunszállási temető alkalmából lélekharangot szenteltek fel a ravatalozónál. A 82 kilós bronzból készült harangot Gombos Miklós harangöntő készítette, ami Polyák Mátyás anyagi segítségével készülhetett el. Az ünnepségen beszédet mondott Lezsák Sándor a Parlament alelnöke, és Badacsonyi József volt polgármester.

A három napos rendezvényen több hagyományőrző kulturális program és harci bemutató is szórakoztatta az érdeklődőket.

Kövessen minket a Facebookon is!