Március 29. péntek, Auguszta
Hírek, események 2010. szeptember 15. 08:14 | Szerző/forrás: www.katolikus.hu

Napi evangélium \"Asszony, íme, a te fiad!\"

Képgaléria
Napi evangélium "Asszony, íme, a te fiad!"
Nagypénteken: Jézus keresztje mellett ott állt anyja, valamint anyjának nővére, Mária, aki Kleofás felesége volt, és Mária Magdolna. Amikor Jézus látta, hogy ott áll anyja és a tanítvány, akit szeretett, így szólt anyjához: Asszony, íme, a te fiad! Azután a tanítványhoz szólt: Íme, a te anyád! Attól az órától fogva házába fogadta őt a tanítvány. Jn 19,25-27

Elmélkedés

Asszony, íme, a te fiad! ő mondja édesanyjának, Szűz Máriának a kereszten függő Jézus Jánosra mutatva. Majd a szeretett tanítványhoz szólt: Íme, a te anyád! A keresztény hagyomány néha Jézus édesanyjáról való kegyeletteljes gondoskodásának, máskor Mária lelki anyaságának értelmezte ezeket a szavakat, amelyek ugyanakkor azt is magukba foglalják, hogy Mária minden hívőnek és az Egyháznak is édesanyja.

Ma, a fájdalmas Szűzanya emléknapján, amikor a számtalan lelki gyötrelmet elviselő Máriáról elmélkedünk, akkor arra is gondoljunk, hogy mennyire erős és állhatatos asszony volt ő, aki hittel és szeretetben nézi végig Fia szenvedését, s akinek hívő odaadása követendő példa számunkra.

(c) Horváth István Sándor

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház Szenteste Alapítvány