Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 15. 08:25 | Szerző/forrás: www.baon.hu

Vandál galerik törzshelye az egykori labor

Képgaléria
Vandál galerik törzshelye az egykori labor
Több kecskeméti olvasónk jelezte, hogy tűrhetetlennek tartják a Lánchíd utcai, használaton kívül álló ÁNTSZ labor elhanyagoltságát. A kép valóban ijesztő: kitört ablakok, a falból kihúzott vezetékek és a régóta tartó, módszeres rombolás egyértelmű nyomai láthatók.

A kecskeméti, volt fogtechnikai labor környéken élők arról panaszkodnak, hogy a játszótérhez és a bölcsődéhez csupán pár méterre álló épületet esténként garázda bandák szállják meg, és hol ablakkereteket szednek ki a helyükből, hol a még megmaradt üvegeket törik-zúzzák, alkalomadtán pedig a tetőn randalíroznak.

Egy idős szomszéd hölgy elmondta, tudomása szerint az épület nemrég egy német magánszemély tulajdonába került 80 millió forintért. A német úr, feleségével együtt nemrég kint is volt a helyszínen és a szomszéd hölgy tolmács segítségével jelezte is neki a helyzet kellemetlenségét. A lakók azt is kifejezésre juttatták: az üres épületben legjobban egy posta kialakításának örülnének.

A földhivatal szerint a volt fogtechnikai labor jelenleg a budapesti ÁNTSZ Laboratórium Kft. tulajdonában van. Üzemeltetési igazgatójuk elmondta, nyár végén személyesen jártak az épületnél, szintén lakossági jelzésekre reagálva. – Tény, hogy az épület rossz állapotban van. A kiszedett ajtók helyére rácsokat szereltettünk és kifüggesztettük az „Életveszélyes” és az „Építési terület” táblákat. Ezzel akartuk figyelmeztetni a betolakodókat a valós veszélyre, ezek szerint sikertelenül – mondta Geicsnek Árpád. Az üzemeltetési igazgató hozzátette, természetesen nem akarják ilyen állapotban hagyni tulajdonukat.

Két éve került hozzánk a szóban forgó épület komoly APEH tartozással megterhelve. 2011 végéig részletekben visszafizetjük ezt a tartozást, és a végrehajtási jog megszűnése után tudunk hozzálátni a felújításhoz. Az önkormányzattal kötött megállapodásunk szerint funkcióját tekintve kizárólag egészségügyi beruházást valósíthatunk majd meg az épületben – mondta az üzemeltetési igazgató. Geicsnek Árpád hozzátette: vállalkozásuk magyar szakmai befektetők kezében van. Így a történetben egy tisztázatlan kérdés maradt csupán: ki lehetett az a bizonyos német férfi, aki nemrég még a környék lakóival is értekezett az épület ügyében, hiszen a tulajdonos is lapunktól szerzett róla tudomást.

Kövessen minket a Facebookon is!