Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 15. 20:26 | Szerző/forrás: kecskemetitv.hu

A civilek és a két polgármester-jelölt

A civilek és a két polgármester-jelölt
A két polgármester-jelölt volt a szerda délutáni Civil Kerekasztal vendége. Dr. Zombor Gábor azt mondta, az elmúlt négy évben erősödtek a civilek Kecskeméten, és felismerték azt is, hogy közösen lehet igazi eredményeket elérni. A Fidesz-KDNP jelöltje emlékeztetett, hogy a kerekasztal megalakulásakor még politikai fesztültséget is tapasztalt, amely aztán az évek során elhomályosult.

Dr. Zombor Gábor szerint az önkormányzat legnagyobb közös ügye a civilekkel az új hajléktalanellátó központ, amelynek megvalósítása országosan is egyedülálló lesz. A jobboldali jelölt rámutatott, ebben az évben megközelítőleg 200 millió forinttal támogatta az önkormányzat a kecskeméti civileket, és reményei alapján ez a támogatás a jövőben sem fog csökkenni.

Az MSZP polgármester-jelöltje civil irodát nyitna a Városházán, ahol az egyesületek képviselői ingyen telefonálhatnának, e-mailezhetnek vagy faxolhatnának. Király József úgy látja, a rendszerváltás óta egyik kormánynak sem sikerült megfelelő kapcsolatot kialakítani a civilekkel, „használták és kihasználták őket” – fogalmazott.

A szocialisták polgármester-jelöltje is fontosnak tartja, hogy megfelelő támogatást kapjanak a civilek és azt ígérte, ha megválasztják, több feladattal bízza majd meg őket és még jobban nyitni fog feléjük.

Kövessen minket a Facebookon is!