Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 16. 10:59 | Szerző/forrás: baon.hu

Most kiderül ki a legjobb helyszínelő!

Most kiderül ki a legjobb helyszínelő!
A rendőrség balesethelyszínelői vetélkednek egymással Kecskeméten. A megyéből összesen 16 helyszínelő érkezett a megmérettetésre, amelynek célja a balesethelyszínelők szakmai tudásának növelése, a munka presztízsének emelése, és nem utolsó sorban a szakmai megmérettetés lehetősége.

A versenyen a hét Bács-Kiskun megyei rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya, valamint az Autópálya Alosztály balesethelyszínelői vesznek részt – mondta el a ma (csütörtök) reggel kezdődött megmérettetés helyszínén Mihályné Bornemisza Eleonóra, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. A helyszínelők a versenyen egyéni pontozású versenyszámokban indulnak. „Beugróként” B kategóriás elméleti KRESZ, valamint szakmai elméleti tesztlapot töltenek ki. Gyakorlati versenyszámként pedig a Füredi Autósiskola vezetéstechnikai pályáján közlekednek egy megkülönböztető jelzéssel felszerelt rendőrautóval.

Az összesített elméleti, és gyakorlati eredmények alapján az 1-6. helyezett tárgyjutalomban részesül. Valamint kétfős csapatokban ők képviselik majd a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot október 18-19-én, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága által szervezett I. Balesethelyszínelő Verseny regionális döntőjén, Budapesten.

Kövessen minket a Facebookon is!