Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 16. 13:56

Jogi akadályok a parlagfű írtásban 6.

Jogi akadályok a parlagfű írtásban 6.
Tisztelt Sorstársak! Az nagyszerű dolog, hogy mi ezen a fórumon el levelezgetünk, de ettől még nem történik semmi. Ha mi egymásnak írunk, attól se az éppen illetéktelen illetékesek, se a derék tulajdonosok nem érzik magukat megszólítva. Szerintem itt a cselekvés ideje végre. Több mint egymillió allergiás szenved néhány száz, vagy ezer felelőtlen tulajdonostól, akik nem érzik felelősnek magukat a kialakult helyzetért. Ahogy már írtam tegyünk gyakorlati lépéseket. Javaslataim a következők: Szervezzünk egy demonstrációt a MAGOSZ székháza előtt. – Ők képviselik,- ha kell traktorokkal - a gazdákat. Emlékszünk. Ma már bent vannak a kormányba is. Akkor ez is legyen az ő feladatuk és felelősségük. Vegyék rá a gazdálkodókat, hogy változtassanak a megszokott szemléleten. Ezt a média felé is kommunikálnunk kell. Érezzék megszólítva magukat!

- Aki fertőzött területet lát fényképezze le és koordinátákkal tegye fel az oldalra. A sajtó felé hetente beszámolunk a dokumentált fertőzés mértékéről. Nem szeretik majd, és balhé is lesz belőle, de talán hatása is.

- Írjunk petíciót a Parlament több bizottságának, hogy az a gazda, aki nem gondoskodik a fertőzött területe karbantartásáról, az nem kaphasson se földalapú támogatás, se más egyéb támogatást sem.  Nagy lesz a morgás, de legalább történni fog valami.
 
- Ugyan ez vonatkozzon az állami vállalatokra is, MÁV, BKV, HM, stb. Addig ne kaphasson támogatást, hitelt, ameddig nem oldja meg a területén lévő fertőző gócokat.

És még lehet ragozni.  Ma ez a betegség egy átlagos család számára minimum 10- 15 000 Ft. gyógyszer és gyógyhatású szer költségét jelenti. A többi egyéb hatásáról nem is beszélek. Ha ezt felszorozzuk csak 500 000 beteggel, akkor az már elég szép összeg, még a költségvetésnek is.

Gondolom másnak is van számtalan ötlete, ami hatásos lehetne a változás eléréséhez. Biztos vagyok benne, hogy csak együtt tudunk eredmény elérni.

Sorstársi üdvözlettel: CX

Kövessen minket a Facebookon is!