Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 17. 09:35

Internetes Színház az egész világháló

Képgaléria
Internetes Színház az egész világháló
Együttműködési megállapodást írt alá csütörtök délután a kecskeméti Katona József Színház, a Mozgássérültek Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) valamint a Kulturális Marketing Kft. Az összefogás célja, hogy a mozgáskorlátozottak életét megkönnyítsék azzal, hogy a színházi élményeket saját otthonukban élvezhessék, az internet segítségével.

Cseke Péter a kecskeméti Katona József Színház direktora elmondta, hogy ez a vállalkozás egyedül álló a világon, és többek között ezért is csatlakoztak ehhez a nagyszerű kezdeményezéshez.

„Házhoz mennek a lehetőségek”- így kezdte Kondorossy István a Kulturális Marketing Kft. cégvezetője beszédét. Megtudhattuk tőle, hogy az első adás tavaly október 23.-án volt, és azóta 50 országból látogatják a színházi közvetítéseket. Egy olyan támogatást dolgoztak ki, amely hosszú távra szólóan képes csökkenteni a mozgásukban korlátozottak kulturális elszigeteltségét.

Dr. Hegedűs Lajos a Mozgássérültek Egyesületeinek Országos Szövetség elnöke egy olyan alternatív lehetőségnek tartja a kezdeményezést, ami sok ember számára csak az egyetlen mód, hogy „eljussanak” színházba.

A szolgáltatás fizetős, és azonnal nézhető is a kiválasztott színházi felvétel. De most hétvégén a http://www.amagyarkulturanagykovete.com/wp1/ címen a kecskeméti Katona József Színházban láthatott Indul a bakterház című előadás - regisztrálás után - ingyen megnézhető.

A programba több fővárosi, vidéki, és határon túli színház is csatlakozott.

Kövessen minket a Facebookon is!