Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 17. 19:17 | Szerző/forrás: Dunántúli Napló

SZEMÉLYI VÁLTOZÁSOK A PÉCSI EGYHÁZMEGYE SZERVEZETI VEZETÉSÉBEN

Képgaléria
SZEMÉLYI  VÁLTOZÁSOK A PÉCSI EGYHÁZMEGYE SZERVEZETI VEZETÉSÉBEN
Felmentették a Pécsi Egyházmegye két, vezető beosztású alkalmazottját, a gazdasági főigazgatót és a püspöki iroda vezetőjét - közölte több különböző forrásra hivatkozva az Egyházfórum című folyóirat főszerkesztője. Wildmann János több hírügynökséghez eljuttatott nyilatkozatában azt írta, hogy a Szentszék gazdasági és szexuális visszaélések gyanúja miatt folytatott vizsgálatot a püspökség vezetése ellen az elmúlt évben. A felmentés hírét hivatalos forrásból nem erősítették meg.
 

 

 

A hír kapcsán péntek este megkerestük Wolf Gyulát, - képünkön -  az egyházmegye  vagyonkezelőjét,  maga is főpap, aki jelezte, hogy a közleményt ismerik a püspökségen, és rövidesen közleményt adtak ki. Egyúttal elmondta, hogy a hír igaz, de egyáltalán nem úgy, ahogyan azt Wildmann János értelmezte. Wolf leszögezte: háromnegyed éve maga kérte Mayer Mihályt, hogy mentse fel, mivel immáron húsz éve a poszton van, és megromlott az egészségi állapota. Erre a felmentésre szeptember 30-i hatállyal sor került, tehát még ebben a pillanatban ő tölti be a posztot. Az is igaz, hogy a püspök július 1-től szintén felmentette Dohány Zoltán irodaigazgatót, akinek az utódját –  az informatikában jártas Szép Attila személyében – már ki is nevezte.

Az egyházmegyei nyilatkozat megerősítette mindazt, amit a vagyonkezelő lapunknak elmondott, egyúttal leszögezte: „Wildmann János által tévesen közölt állítással szemben a Szentszék nem folytat és nem folytatott vizsgálatot az egyházmegye vezetése ellen, így a felmentés sem lehetett a vizsgálat következménye.” Megfogalmazták, hogy az egyházmegye gazdasági tanácsának megbízatása lejárt, erre figyelemmel vált szükségessé annak megújítása, Wolf Gyulának hogy 20 éven keresztül lelkiismeretesen, és szakszerűen szolgálta az Egyházmegye érdekeit.

Kövessen minket a Facebookon is!