Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 18. 06:39 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Csak átmeneti javulást hoz a szombat

Csak átmeneti javulást hoz a szombat
Ma átmenetileg megszűnik a csapadék,északon a nap is kisüt, este azonban újból esősre fordul az idő. Vasárnap még sok esőre kell számítani, de nyugaton már javulás kezdődik. A jövő héten napos, kellemes meleg idő várható.

Részletes előrejelzés

Ma délelőtt országszerte erősen felhős, borult lesz az ég, délután azonban átmenetileg kissé felszakadozik a felhőzet. Elsősorban északon lehet pár órás napsütéssel számolni, nyugaton és délen maradnak tartósan borús területek. Reggel még többfelé, majd egyre kevesebb helyen, legtovább délnyugaton várható eső, zápor. Átmeneti csapadékszünetet követően estefelé délnyugat felől újabb csapadékzóna érkezik. Mérsékelt lesz a nyugatias szél. A hőmérséklet 14, 20 fok között tetőzik, délnyugaton maradhat 15 fok alatt.

Eleinte hideg-, majd estétől melegfronti hatás érvényesül. Fejfájás, fáradékonyság, ingerlékenység jelentkezhet. A nyirkos, hűvös időben erősödhetnek az ízületi panaszok.  A légszennyezettség alacsony, az allergiás tünetek is mérséklődnek. Némi napsütés az ország északi felében javítja a közérzetet, délen gyakran borult marad az idő. Napközben egyre kevesebb helyen várható eső, este azonban újabb kiadós csapadékzóna érkezik délnyugat felől. A vizes utakon óvatosan közlekedjünk. Az átmeneti csapadékszünetet kihasználhatjuk szabadtéri tevékenységekre, kirándulásra, sportolásra.

Vasárnap a nap első felében erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé kell esőre, záporra számítani, kiadós mennyiségű csapadék várható. Majd fokozatosan keletre helyeződik a csapadéksáv, és a délutáni-esti órákban nyugaton már szakadozni kezd a felhőzet. Mérsékelt lesz az északi szél. 13, 18 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn reggelre sűrű ködfoltok képződnek, de ezek még délelőtt feloszlanak, és több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. A déli szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 19 fok között alakul.

Kedden a reggeli pára- és ködfoltok megszűnése után száraz, kellemesen meleg, napos idő várható, csak kevés felhő lesz az égen. Mérsékelt lesz a déli szél. Kora délután 17, 22 fok várható.

Szerdán
a reggeli ködfoltok feloszlását követően folytatódik a napos, meleg idő, általában kevés felhő lesz az égen, legfeljebb az északi határszélen fordulhat elő futó záporeső. A keleti szél mérsékelt lesz. 18, 23 fokra számíthatunk.

Csütörtökön
reggel párás, foltokban ködös idő valószínű. Napközben jobbára derült, napos időben lesz részünk. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt lesz a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 24 fok között alakul.

Kövessen minket a Facebookon is!