Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 18. 19:18

Önkormányzati hírek: Belterületbe vonásokról, és ingatlanok, területek értékesítéséről is döntöttek

Önkormányzati hírek: Belterületbe vonásokról, és ingatlanok, területek értékesítéséről is döntöttek
Újabb 19 kecskeméti földrészlet belterületbe vonását kezdeményezi az önkormányzat a földhivatanál. Ezek közül 4 Kadafalván, 7-7 telek Belső Mária-hegyben és Alsószéktón, egy pedig a Műkertvárosban van.

Tíz önkormányzati tulajdonú felépítményes ingatlan értékesítésére ír ki nyilvános pályázatot a város, ezeket ugyanis nem tervezi más célra hasznosítani. Az eladó ingatlanok: a Városföldi Vendégház, a Napsugár utcai Óvoda, a Balaton utcai volt megyei ÁNTSZ épület, a Lechner Ödön utca 1., a Ferenczy Ida u. 1., a Szolnoki hegy tanya 133., a Csokor utca 9., a Jókai utca 15., a Zentai utca 12., valamint a Csongrádi utca 34. Az ingatlanok összértéke nettó 642,8 millió forint, értékesítésük ÁFA-mentes.

Egy másik napirendi pontban három önkormányzati tulajdonban lévő beépítetlen terület pályázati úton történő értékesítéséről is döntött a közgyűlés. A telkek a Mérleg, Csáky és Tavaszmező utcán vannak, összértékük nettó 29,2 millió forint. Eredetileg egy Gyöngy utcai ingatlan is szerepelt az értékesítésre szánt területek között, annál azonban még vizsgálják, hogy később az úthálózat bővítése kapcsán nem játszik-e valamilyen szerepet.

A testület megtárgyalta a volt Kisfái iskolával és a Csokor utca 11. szám alatti ingatlannal kapcsolatos előterjesztést is. Mindkettő értékesítésére eddig kétszer írtak ki pályázatot. A Csokor utcai ingatlanra pályázat ez alkalommal sem érkezett. A volt Kisfái iskola épületére viszont két vevő jelentkezett. A közgyűlés úgy döntött, hogy Kállai Mártának adja el a területet, aki a szomszédos díszfaiskoláját szeretné így bővíteni.

Újabb érdeklődővel tárgyalnak viszont azzal a mintegy 2,5 hektáros területtel kapcsolatosan, amely a Búzakalász utcában, a déli elkerülő út mellett található. Az ott lévő gyep értékesítésére korábban pályázatot írtak ki, amelynek nyertese az XXL Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. volt. A cég azonban még az ajánlati kötöttség lejárta előtt jelezte, hogy nem sikerült megállapodnia a tömbbel érintett tulajdonosokkal a telekalakításról és a belterületbe vonásról, ezért az adásvételi előszerződést nem köti meg.

A területre most újabb érdeklődő van, az önkormányzat a Ritz Mérőtranszformátor Kft.-vel folytat tárgyalásokat.

Kövessen minket a Facebookon is!