Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 18. 19:27

Önkormányzati hírek: Gazdasági igényekhez igazodó szakképzés

Önkormányzati hírek: Gazdasági igényekhez igazodó szakképzés
Meghatározta a közgyűlés a 2011/2012-es tanévben indítandó szakközépiskolai és szakiskolai osztályok számát, tagozatait, szakmacsoportjait és szakképesítéseit. A beiskolázás előkészítésekor azokat az elvárásokat vették figyelembe, amelyek a régió gazdasági fejlődésének következtében jelentkeztek.

Fontos, hogy elegendő és megfelelően képzett szakember álljon rendelkezésre, ehhez pedig egy gyakorlatcentrikus képzési struktúra kialakítására van szükség. Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester az induló osztályokról a gazdasági kamarákkal és a munkaügyi központtal is tárgyalt.

A változásokról: jövőre módosul a Kandó Kálmán Szakközépiskola és Szakiskola beiskolázási terve, ahol az 1 elektronikai alapképzésű osztály helyett mechatronikai alapképzésű osztály indul. A Gáspár András Szakközépiskolában és Szakiskolában egy gyakorlati csoportban autógyártó szakképesítés indítását tervezik.

A Kocsis Pál középiskola a fejlődő lovas turizmusra épít, ott lótartó és tenyésztő szakképesítést hirdetnek meg. A Szent-Györgyi Albert Egészségügyi és Szociális Szakközépiskola a gyengébb tanulmányi eredményeket elérő 11. évfolyamos diákjainak alternatív szakiskolai osztályt tervez, szociális gondozó szakképesítéssel.

Kövessen minket a Facebookon is!