Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 18. 19:36

Jó ha tudod! Kecskemét Kártya

Jó ha tudod! Kecskemét Kártya
Kecskemét képviselő-testülete a szeptember 16-én döntött a Kecskemét Kártya 2011. január 1-től történő bevezetéséről. A rendszer bevezetésével és üzemeltetésével a tulajdonában lévő Kecskeméti Városfejlesztő Kft.-t bízta meg, a bevezetés költségeihez 2010 végéig 11,7 millió forint forrást biztosít. A közgyűlés döntött arról is, hogy a kizárólagos, többségi és kisebbségi tulajdonában lévő társaságok ügyvezetőit felkéri: a jövő évi üzleti tervük készítése során tegyenek javaslatot az általuk nyújtott közszolgáltatások körében a Kecskemét Kártyához fűződő kedvezmények minél szélesebb körére.

Előzmények, előkészületek

 Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata fontosnak tartja, hogy ráhatással legyen a helyi gazdasági és társadalmi folyamatok alakulására, és minden lehetséges eszközzel segítse a város polgárait. E szándék megvalósításának egyik módja és eszköze a  Kecskemét Kártya, amelynek kibocsátója maga az önkormányzat.

A város képviselő-testülete mai, azaz szeptember 16-ai közgyűlésén úgy döntött, hogy a tulajdonában lévő Kecskeméti Városfejlesztő Kft.-t bízza meg a rendszer bevezetésével és működtetésével.

A döntést megelőzően már számos előkészület történt. Ez év júniusában az önkormányzat felkérte a Cardsystem Nonprofit Közhasznú Kft.-t a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére. A cég a nyár folyamán vizsgálta a potenciális szolgáltatók – önkormányzati tulajdonú társaságok, intézmények, kereskedelmi és szolgáltatóipari piaci szereplők – csatlakozásának lehetőségeit, elvárásaikat. A 24 szolgáltatói interjúból az derült ki, hogy nyitottak a kedvezményrendszer bevezetésére. Megtörtént a műszaki és technológiai megoldási lehetőségek vizsgálata is.

Az önkormányzat felkérésére a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Vállalkozók Országos Szövetsége Bács-Kiskun Megyei Szervezete is végzett felmérést tagjai körében. A tagok észrevételeikkel és tapasztalataikkal támogatják a koncepció kialakítását.

A kecskeméti Városfejlesztő Kft. a lakosság körében végzett felmérést. A megkérdezettek kivétel nélkül örömmel fogadták a kezdeményezést, észrevételeik hasznosak lesznek a kedvezményrendszer kialakítása során.

Az elkövetkező, mintegy három hónap feladata lesz a Kecskemét Kártya részleteinek kidolgozása annak érdekében, hogy január 1-től bevezethető legyen.

 

Mi a Kecskemét Kártya?

Egy intelligens kártya, amely integrált áramkört – azaz processzort – és memóriát is tartalmaz. Egyszerre képes személyi adatok és egyedi alkalmazások biztonságos tárolására, de akár pontgyűjtő rendszerek kezelésére, adattárolására, illetve egy-egy szolgáltató, kereskedelmi egység forgalmi adatainak mérésére is. Az intelligens chipkártya névre szóló és fényképpel ellátott lesz, használata igényléshez és kártyadíjhoz kötött.

 

Lakossági előnyök

 Az önkormányzat által kibocsátott Kecskemét Kártya az itt élők kényelmét szolgálja majd, ösztönzi a kereskedelmet, növeli az életminőséget. A lakosság szempontjából azért előnyös, mert akár 20-30 százalékos kedvezményre is feljogosít, ami jelentős megtakarítást eredményez. Túl ezen pedig a kártyatulajdonosok tájékoztatást kapnak a programokról, legújabb akciókról. A tervek szerint a kedvezmények jellemző területei, a húzószolgáltatások lesznek: sport, tömegsport, városi strand, múzeumok, színházak, kulturálisrendezvények, könyvtárak – tehát a közintézmények nagy általánosságban - de ebbe a sorba illeszkedhet a parkolás, helyi tömegközlekedés is. A rendszerhez ezenkívül természeten csatlakozhatnak a kereskedők, egyéb szolgáltatók. Fontos, hogy minden korosztály megtalálja a számára értékes és vonzó szolgáltatásokat a kedvezmények között.

 

Szolgáltatói, kereskedői előnyök

 A Kecskemét Kártya a szolgáltatóknak, kereskedőknek komoly reklámlehetőséget jelent, amelyhez kapcsolódik a forgalom növekedése. A rendszerhez csatlakozók különböző akcióit szórólapon, a Városfejlesztő Kft. saját kiadványaiban, a tervezett www.kecskemetkartya.hu honlapon megjelentetjük. Ez olyan mértékű és hatékonyságú reklámot jelent, amelyet a Kecskemét Kártya rendszerén kívül csak igen jelentős költséggel érhetnének el a szolgáltatók.

A kedvezményeknek és az intenzív reklámnak köszönhetően a forgalom jelentősen növekedhet, ez pedig az alacsonyabb árak ellenére is magasabb nyereséget eredményezhet. Fentieken túl, a rendszer arra is alkalmas lesz, hogy igény szerint akár statisztika készüljön a bolt forgalmáról és megkönnyítse a készletezést. Amennyiben a szolgáltató rendelkezik POS terminállal, akkor rögzíteni tudja az érvényesített kedvezményeket.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy ahol a rendszert jól működtetik, ott a kedvezmények össztársadalmi nyereséggé állhatnak össze.

 

Ki jogosult a kártyára, és hol igényelheti?

 A kártyát mindenki igényelheti majd, aki elmúlt14 éves, kecskeméti lakhellyel rendelkezik vagy kecskeméti székhelyű oktatási intézmény nappali tagozatos tanulója.

 Az igénylésre személyesen a Kecskeméti Városfejlesztő Kft. ügyfélszolgálatán, vagy – a tervek szerint - a www.kecskemetkartya.hu honlapon lesz lehetőség.

 Elérhetőség:

Kecskeméti Városfejlesztő Kft.

6000 Kecskemét, Csányi János körút 14. Tel: 76/504-171

Kövessen minket a Facebookon is!