Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 20. 17:02

Környezetvédelmi érdeklődés

Képgaléria
Környezetvédelmi érdeklődés
Az első látogatási napon a Porta Egyesület aktivistái is meglátogatták a Paksi Atomerőmű tájékoztató kamionját. Megnézték az ismertető filmet, majd kérdéseket tettek fel az Atomerőmű biztonságos üzemeltetésével és a további fejlesztésekkel kapcsolatban. Kipróbálták az energiatermelést bemutató szobakerékpárt, megtekintették az atomerőmű történeti fotókiállítást.

A Paksi Atomerőmű Zrt. megbízásából Kecskemétre a Lestár téri parkolóba érkezett egy látványos, tájékoztató kamion. A kamion 2010.szeptember 20-tól szeptember 24-ig 8-tól 17 óráig várja az érdeklődőket. Az információs hely feladata, hogy a személyes találkozás lehetőségét kihasználva a lakosságot tájékoztassa, valamint a tájékoztatáson túl, lehetőséget is teremtsen a lakosságban felmerülő kérdések megválaszolására, interaktív párbeszéd megvalósítására. A kamionos tájékoztatás célja, hogy az atomerőmű bővítésével kapcsolatos információkat az érintett célközönség közvetlen lakókörnyezetébe vigyék, bemutassák az atomerőmű biztonságos működését, valamint a magyar gazdaságra és környezetvédelemre gyakorolt jótékony hatásait.

Az elmúlt időszakban szerzett pozitív tapasztalatok és a program sikeres értékelésére való tekintettel a kamion 2010. augusztus 16. és 2011. május 6. között, újabb 82 települést keres majd fel, amely összességében 166 látogatási napot jelen.

Kövessen minket a Facebookon is!