Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 21. 05:29 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Napos, kellemes időt hoz a hét eleje

Napos, kellemes időt hoz a hét eleje
Kedden a reggeli pára- és ködfoltok megszűnése után száraz, kellemesen meleg, napos idő várható, csak kevés felhő lesz az égen. A déli, délnyugati szél mérsékelt lesz. Kora délután 18, 22 fok várható.

Fronthatás nem érvényesül a légkörben, a napos idő miatt javuló közérzetre lehet számítani.  A légszennyezettség egyelőre alacsony, de kissé emelkedik a szennyezőanyagok koncentrációja a következő napokban. A pollenek aránya is kissé magasabban alakul a levegőben. A reggeli órákban kifejezetten hideg várható, de napközben kellemes lesz az időjárás. Öltözködjünk rétegesen. Napközben kedvezőek lesznek a közlekedés időjárási feltételei, de a hajnali, reggeli órákban többfelé erősen párássá válik a levegő, foltokban sűrű köd képződik.

Szerdán a reggeli ködfoltok feloszlását követően folytatódik a napos, meleg idő, általában kevés felhő lesz az égen, legfeljebb az északi határszélen fordulhat elő futó záporeső. Mérsékelt lesz az északi szél. 18, 23 fokra számíthatunk.

Csütörtökön
reggel párás, foltokban ködös idő valószínű. Napközben jobbára derült, napos időben lesz részünk. Csapadék nem várható. A keleti szél mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 23 fok között alakul.

Pénteken eleinte még zavartalan lesz a napsütés, majd a nap második felében dél, délnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de csapadék még nem valószínű. Megélénkül a déli szél. 19, 24 fokra melegszik a levegő.

Szombaton változóan, nyugaton és délen jobbára erősen felhős lesz az ég, és elsősorban ezeken a tájakon várható kisebb eső, záporeső. Élénk lesz a déli szél. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 23 fok között alakul.

Vasárnap eleinte a változó felhőzet mellett rövid napos időszakok is lehetnek, majd nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, lasan beborul az ég, és elszórtan alakul ki  eső,  záporeső, néhol zivatar. Az északnyugati szél élénk lesz. 15, 20 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kövessen minket a Facebookon is!