Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 24. 19:45 | Szerző/forrás: baon.hu

Pillangókéssel védte az ellopott táskát

Pillangókéssel védte az ellopott táskát
„Ha közelebb jössz, megöllek!” – fenyegetőzött pillangókésével hadonászva egy kecskeméti táskatolvaj, mikor rövid üldözést követően egy szemtanú utolérte.

Az idén áprilisban elkövetetett bűncselekményért a 20 éves férfit pénteken négy év fegyházra ítélte a városi bíróság.

Április 3-án délután L. László a kecskeméti vasútállomás utasvárójában támadott meg egy hetven év körüli idős férfit. Kikapta a kezéből a táskáját – melyben egyébként csak 1200 forint készpénz, két doboz cigaretta és egy öngyújtó volt –, majd futásnak eredt.

Csakhogy a lopásnak szemtanúi is voltak: két férfi nyomban a károsult segítségére sietett. Egyikük kocsival követte a Rákóczi út felé menekülő tolvajt, és a Vak Bottyán utcában utol is érte. A bátor üldöző felszólította, hogy adja át neki a táskát, mire a vádlott egy tíz centi pengehosszúságú pillangókést vett elő, és több szúró mozdulatot tett a férfi felé, aki így felhagyott az elfogásával. A bűnöző elfutott, ám a Pacsirta utcában a bűncselekmény másik szemtanújával találkozott, akit már életveszélyesen megfenyegetett arra az esetre, ha megpróbálja tőle elvenni a lopott táskát. A pillangókéses férfit végül a telefonon értesített rendőrök fogták el.

A Kecskeméti Városi Ügyészség L. Lászlót  felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolta meg – hiszen ugyan a táskát „csak” ellopta, de azután már erőszakot alkalmazva akarta megtartani. Dr. Husek Dániel bíró a 20 éves rablót a váddal egyezően ítélte négy év fegyházbüntetésre és szintén négy év közügyektől való eltiltásra, egyben elrendelte előzetese letartóztatásának meghosszabbítását.

A vádlott és védője ezt tudomásul vette, azonban dr. Német Zsolt ügyész súlyosbításért fellebbezet. Így az ítélet nem jogerős.

Kövessen minket a Facebookon is!