Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 27. 07:19 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Hétfőtől javul az idő, de marad a változékonyság

Hétfőtől javul az idő, de marad a változékonyság
Csökken a csapadékhajlam, de marad a változékonyság. Bár a vénasszonyok nyara egyelőre nem tér vissza, lesznek naposabb periódusok is.

Részletes előrejelzés

Ma változóan, időnként erősen felhős lesz az ég, csak rövid időszakokra süt ki a nap. Délelőtt északon, később délnyugaton számíthatunk esőre. Az északi megyékben megélénkül a nyugati, délnyugati szél. Általában 14, 19 fokra melegszik a levegő, de délkeleten a hőmérséklet elérheti a 20 fokot.

A front elvonul, a hétfő frontmentesnek ígérkezik.  A reggeli párás, nyirkos levegő csökkenti a hőérzetet, a tényleges hőmérsékleti viszonyoknál melegebben érdemes öltözni. Napközben azonban már a vékony őszi kabát vagy pulóver is elegendő lehet. Esernyőre délelőtt északon, délután délnyugaton van szükség. A légszennyezettség egyelőre minimális. A parlagfű és az üröm virágpora közepes mennyiségben még mindig megtalálható a levegőben. A közlekedést reggel foltokban köd zavarhatja, a látótávolság átmenetileg 500 méter alá csökkenhet.

Kedden északnyugat felől beborul az ég, és főként északon fordul elő eső, zápor. Egy-két órára délen és keleten süthet ki a nap. Megélénkül a nyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14, 19 fok között alakul.

Szerdán a néhány órás napsütést felhőátvonulások szakítják meg. Futó zápor elsősorban északkeleten lesz. Megerősödik az északnyugati szél. 13, 18 fokra melegszik a levegő.

Csütörtökön csendes őszi idő lesz. A változó felhőzet mellett néhány órára mindenütt kisüt a nap. Mérsékelt lesz az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul.

Pénteken a reggeli ködök feloszlása után több-kevesebb napsütés várható, de időnként felhős lesz az ég. A déli szél mérsékelt lesz. 15, 20 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szombaton eleinte többfelé lesz eső. Később felszakadozik a felhőzet, és időnként kisüt a nap. Mérsékelt lesz a délkeleti szél. 14, 19 fokra számíthatunk.

Kövessen minket a Facebookon is!