Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 29. 10:14 | Szerző/forrás: baon.hu

Kétmilliárdos fejlesztés, 500 álláshely

Kétmilliárdos fejlesztés, 500 álláshely
Hétmillió eurós beruházásról adott számot kedden Kecskemét legnagyobb munkáltatója, a Phoenix-Mecano vezetője. A cég egy év alatt 500 új álláshelyet teremtett.

A kecskeméti kistérségben tavaly augusztus óta több mint 1200-zal csökkent a regisztrált állástalanok száma. Ez részben annak is köszönhető, hogy a Phoenix-Mecano Kecskemét Kft.-nél új munkahelyeket teremtettek. Az utóbbi egy évben ötszázzal nőtt a dolgozók létszáma. Ez dr. Nagy Zoltán cégvezető szerint egy jó piaci húzásnak is köszönhető.

Nagy tegnap sajtótájékoztatón számolt be a Phoenix-Mecano fejlesztéseiről. Mint elhangzott, a válság, a svájci érdekeltségű vállalatot sem kerülte el, de sikerült egy új, a megújuló energiát hasznosító berendezések piacára betörniük. Olyan, elektromos áramot előállító napelemrendszerekbe gyártanak körmagos transzformátorokat, melyek iránt nő a kereslet Németországban. Ott ugyanis, a családok, a közintézmények egyre nagyobb számban telepítenek napelemeket az ingatlanokra, a kormány támogatásával.

  \"Az Az év végére elkészül az új profitcenter – mutatja Nagy Zoltán

Az elmúlt egy évben felvett új dolgozók nagy része az új piacokra termel. Bérelt csarnokban dolgoznak, de csak addig, amíg az év végéig el nem készül, a VER-BAU Kft. által épített új profitcenter. A gyártó üzem beruházási költsége hétmillió euró, kétmilliárd forint. A sajtótájékoztatón részt vett dr. Zombor Gábor polgármester, Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester és a megyei kereskedelmi kamara titkára, Sipos Zsolt is. A város első embere hangsúlyozta: 2007-ben dr. Nagy Zoltánnal és Gaál József kamarai elnökkel együtt dolgozták ki Kecskemét fejlesztési politikáját, mely eredményeként vonzó befektetői környezetet sikerült a kialakítani a településen.

Alkalmazotti létszám alakulása

év dolgozók

1995 150

2000 750

2005 958

2010 1450

(Forrás: Phoenix-Mecano Kecskemét Kft.)

Kövessen minket a Facebookon is!