Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 30. 06:37 | Szerző/forrás: kecskemetitv.hu

Újabb 87 gyermeknek lett óvodai helye

Újabb 87 gyermeknek lett óvodai helye
Három óvodai csoportszobát vehettek birtokukba a csöppségek most a Vörösmarty iskolában. A beruházás közel 65 millió forintból jöhetett létre, ez tartalmazta a csoportszobák és a játszóudvarok kialakítását az új játékokkal, valamint a füvesítést. A berendezés pedig további 8,4 millió forintba került.

Közel 70 millió forintból jöhetett létre Kecskeméten a Szivárvány Óvoda. Ma ünnepélyes keretek között adtak át három óvodai csoportszobát a Vörösmarty iskola épületében, amely 87 kisgyermeknek jelentheti a második otthont. Mivel az iskolában folyamatosan szűntetik meg az évfolyamokat, és az alsószintre már most sincs szükség, ezért alakították ki itt az óvodai helyeket.

„Nagyon sok jelentkezőnk volt a város különböző pontjaiból. Például a Széchenyivárosból, természetesen innen, ebből a részből is, de város minden pontjából.” - fogalmazott Tóth Lászlóné iIntézményvezető.

Balázs nagyon izgatott volt az ünnepség előtt, de azt elmondta nagyon szeret a Szivárvány Óvodába járni.

- Jó nagycsoportosnak lenni itt.

-         Hogy tetszik az épület meg a játékok?

-         Nagyon jó lett, nagyon jó. Nekem is tetszik.” - mondta el Jászberényi Balázs.

Több oka van, hogy városunkban szűkösek a férőhelyek – mondta el dr. Zombor Gábor polgármester. Az első, hogy már a bölcsödébe járó gyermekek száma is megnőtt, míg sokan hat éves koruk után sem mennek iskolába. Az viszont javított a helyzeten, hogy a Gyes már nem két évre, hanem három évre jár. Emellett egyre többen költöznek városunkba, olyanok is akiknek kisgyermekük van, ezért a már meglévő iskolákban több helyen is kialakítottak óvodai csoportszobákat, így például a Hunyadivárosban, Katonatelepen, most pedig itt a Vörösmarty iskolában.

„Ezekkel a fejlesztésekkel közel 200 plusz férőhelyet tudtunk kialakítani az utóbbi években. Ha így haladunk, akkor szerintem egy-két éven belül minden óvodai igényt ki tudunk elégíteni. Örvendetes az is, hogy pl. a Kinder ovi, ahová döntően a Mercedesnél dolgozó szülők gyermekei járnak, ott is pl. egy közel 100 fős fejlesztés valósul meg.” - mondta Dr. Zombor Gábor polgármester.

Sőt ezzel még mindig nem áll meg a beruházások sora. Amennyiben ugyanis szükség lesz rá, a Vörösmarty iskola épületében, annak emeletén további bővítésre van lehetőség.

Kövessen minket a Facebookon is!