Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 1. 06:05 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Fagyokkal indul az október

 Fagyokkal indul az október
A hőmérséklet néhány fokkal elmarad az ilyenkor szokásostól, ma és szombat hajnalban talaj menti fagyok is lehetnek főként az ország északi részén. A következő napokban számottevő csapadék nem várható, de elszórtan futó záporok előfordulhatnak.

Részletes előrejelzés

Ma délelőtt a reggeli ködfoltok feloszlása után kissé felhős, napos időre számíthatunk, csak a nyugati megyékben lesznek felhősebb területek. Délután nyugat felől kissé megnövekszik a felhőzet, de a keleti országrészben továbbra is sok lesz a napsütés. Számottevő csapadék nem várható. Mérsékelt lesz a délkeleti szél. 12, 17 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Fronthatás nem várható.  A napos időnek köszönhetően javul a közérzetünk, de a hűvös idő miatt különösen fontos a réteges öltözködés. Alacsony a légszennyezettség, azonban a szeles idő hatására a szálló por koncentrációja kissé megnövekedett. Hajnalban foltokban köd képződik, ezt leszámítva kedvező feltételekre számíthatnak az autósok, legfeljebb az erős napsütés lehet zavaró.

Szombaton a nap folyamán nyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, és több-kevesebb napsütésre az ország legnagyobb részén számíthatunk. A keleti szél mérsékelt lesz. 13, 18 fokra számíthatunk.

Vasárnap a reggeli ködfoltok még délelőtt feloszlanak. A középső és keleti megyékben sok napsütés várható. A Dunántúlon időnként megnövekszik a felhőzet, számottevő csapadék azonban itt sem várható. Mérsékelt lesz a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14, 19 fok között alakul.

Hétfőn délnyugat felől egy melegfront hatására megnövekszik a felhőzet, de számottevő csapadék nem várható. Megélénkül a délkeleti szél. Kora délután 15, 20 fok várható.

Kedden eleinte még többfelé, főként keleten és délen várható eső, zápor, de nyugat felől fokozatosan csökken, felszakadozik a felhőzet. A délnyugati szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul.

Szerdán hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett északon és nyugaton többször megnövekszik a felhőzet, számottevő csapadék azonban nem várható. Megélénkül a délkeleti szél. 15, 20 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kövessen minket a Facebookon is!