Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 1. 12:58 | Szerző/forrás: baon.hu

Házhoz jött a baleset

Házhoz jött a baleset
Pénteken délelőtt fél 11 körül hatalmas csattanásra, majd csörömpölésre kapták fel a felüket a Petőfi Népe székházának dolgozói. Az újságírók természetesen azonnal az ablakokra tapadtak.

A harmadik emeletről azt lehetett látni, hogy egy rikító narancsba öltözött útkarbantartó fura pózban ül-fekszik a padkán. Mellette ideiglenes kihelyezésre alkalmas KRESZ táblák hevertek. A férfit kollégái vették körül.

Kicsit hátrébb, a Kuti butik kereszteződése felé egy kisbusz állt. A balestet megelőzően a Faragó Béla fasorról kanyarodott balra, a Széchenyi körútra, ekkor ütötte el az útkarbantartót. A sofőr a kiérkező rendőröknek azt mondta, éppen a forgalomra figyelt, a visszapillantó tükörben nézte a mögötte haladót autót, ezért nem vette észre a karbantartásra figyelmeztető táblát és a mögötte dologzókat.

A sérült végig magánál volt. A mentősök kérdésére elmondta: a kanyarodó autót nem látta, csak a csattanásra emlékszik. Munkatársai jó kiképzést kaphattak elsősegélynyújtásból: szakszerűen elszorították kollégájuk vérző lábán az ütőeret, majd bekötözték a sérülés helyét az elsősegyélládából előszedett gézzel. A kiérkező mentősök, miután felmérték a helyzetet, kórházba szállították a vélheően lábszártörést szenvedett munkást.     

Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője egyelőre a baleset tényét tudta megerősíteni:

- A Széchenyi körút 33. számú ház előtt útkarbantartók dolgoztak. Egy személygépkocsi elsodorta egyiküket és az autójuknak is nekiment. A férfit kórházba szállították, jelenleg fél pályás útzár mellett helyszínelnek a kollégáim.

window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: \'124950740848507\', status: true, cookie: true, xfbml: true}); }; (function() { var e = document.createElement(\'script\'); e.async = true; e.src = document.location.protocol + \'//connect.facebook.net/hu_HU/all.js\'; document.getElementById(\'fb-root\').appendChild(e); }());

Kövessen minket a Facebookon is!