Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 2. 07:30 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Hűvös, de alapjában véve száraz napok előtt állunk

Hűvös, de alapjában véve száraz napok előtt állunk
A hétvégén igazi kirándulóidőnk lesz, a napsütést, csak átmeneti felhős időszakok zavarják meg, csapadék nem várható. A hőmérséklet azonban továbbra is elmarad az ilyenkor szokásosnak mondhatótól.

Részletes előrejelzés

Ma délelőtt változóan felhős lesz az ég az ország felett. A Dunántúlon néhol kisebb eső, zápor is előfordulhat. Délután a déli és keleti országrészben többórás napsütésre lehet számítani, amit csak kisebb felhős időszakok zavarnak meg. A Dunántúlon is lesz napsütés, de ott többször erősebben is megnövekszik a felhőzet. Mérsékelt lesz a légmozgás. A hőmérséklet csúcsértéke 12, 17 fok körül alakul.

Fronthatásra továbbra sem kell számítani.  A napos időnek köszönhetően javul a közérzetünk, de a hűvös idő miatt különösen fontos a réteges öltözködés. Alacsony a légszennyezettség, így érdemes lehet szabadtéri programokat szervezni, kirándulni vagy sportolni a friss levegőn. Hajnalban foltokban köd képződik, ezt leszámítva kedvező feltételekre számíthatnak az autósok.

Vasárnap a reggeli ködfoltok még délelőtt feloszlanak. A középső és keleti megyékben sok napsütés várható. A Dunántúlon időnként megnövekszik a felhőzet, csapadék azonban itt sem várható. Mérsékelt lesz a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13, 18 fok között alakul.

Hétfőn továbbra is marad a napos, száraz, őszi időjárás. A Dunántúlon többször megnövekszik a felhőzet, míg a középső és keleti megyékben a többórás napsütés alig zavarja felhősödés. Megélénkül a délkeleti szél. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 20 fok között alakul.

Kedden nyugat felől egyre többfelé erősebben is megnövekszik a felhőzet. A Dunántúlon elered az eső is. A keleti megyékben még rövid időre kisüthet a nap. A délnyugati szél mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13, 18 fok között alakul.

Szerdán a Dunántúlon erősen felhős lesz az ég, és a délnyugati országrészben főként a délelőtti órákban fordul elő sokfelé eső, zápor. Az ország keleti megyéiben kevesebb lesz a felhő. Megélénkül a délkeleti szél. 13, 18 fokra melegszik a levegő.

Csütörtökön egy hidegfront hatására beborul az ég, és országszerte számíthatunk esőre, záporra. A keleti szél élénk lesz. Kora délután 10, 15 fok várható.

Kövessen minket a Facebookon is!