Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 2. 07:37 | Szerző/forrás: baon.hu

Egy értelmi fogyatékos férfit keres a rendőrség

Egy értelmi fogyatékos férfit keres a rendőrség
A dunavecsei Barabás Ferenc három napja tűnt el otthonából, családja megtakarított pénzét is magával vitte. A rendőrség számít olvasóink segítségére is.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Felderítő Alosztálya eljárást folytat a dunavecsei Barabás Ferenc (szül.: Budapest, 1956. 04. 12., ) eltűnése ügyében.

Szeptember 29-én tett bejelentést egy dunavecsei nő a Kunszentmiklós Rendőrkapitányságon arról, hogy előző nap 8 és 12 óra között elhagyta otthonukat a gondnoksága alatt álló, súlyos fokú értelmi fogyatékos, cselekvőképességet kizáró gondnoksága alatt álló öccse. Barabás Ferenc a család mintegy 150 ezer forint spórolt pénzét is magával vitte, azóta nem tudnak hollétéről.

Barabás Ferenc személyleírása
Megközelítőleg 170 cm magas, erős testalkatú, 97 kg-os férfi, haja őszes, barna színű, rövid, feje tetején kopaszodik. Kerek arcú, bajuszt, szakállat nem visel, szeme barna, orra nagy, hegyes. Ajkai vékonyak, fogazata hiányos: 6-7 db. foga van. Szemüveget nem visel, lábmérete: 42-es.

Különös ismertető jele: ha ideges, remeg a feje, és akadozva beszél. Írni-olvasni nem tud.

  \"Ez Ez a fotó egy éve készült Barabás Ferencről

Eltűnésekor viselt ruházata nem ismert. Az alábbi ruhaneműk hiányoznak a ruhatárából, valószínűleg ezeket vitte magával egy fehér színű, nagyméretű nejlon INTERSPAR feliratú táskában: egy világos drapp, kockás alsónadrág, egy sötétkék vékonyabb melegítőnadrág, egy vastag, téli világosszürke melegítőnadrág, egy sötétkék, felirat nélküli rövidujjú póló, egy zöldesszürke kötött, felirat nélküli vastagabb, belebújós pulóver, egy nyári galambszürke széldzseki, egy világosszürke téli, csípőig érő pufi dzseki, bal karján piros színű emblémával. Vele lehet még egy téliesített, sötétbarna színű, márka nélküli edzőcipő, egy fekete sildes téli sapka, ami eredetileg fülvédős volt, de a fülvédője le van róla vágva.

Barabás Ferenc könnyen alkalmazkodik, ha valamit nem tud, bárkit leszólít az utcán, és kérdezősködik. A rendőrség kéri, hogy aki a körözött személyről bármilyen információval rendelkezik, értesítse bármelyik rendőri szervet a 107-es vagy 112-es segélyhívón.

Kövessen minket a Facebookon is!