Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 4. 05:37 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Kedden csapadékosra fordul az idő

Kedden csapadékosra fordul az idő
Hétfőn folytatódik a kettősség, keleten több órára kisüt a nap, máshol sok lesz a felhő. Napközben néhol, éjszaka egyre többfelé elered az eső. Kedden kiadós csapadék hullhat, majd szerdától javulás kezdődik.

Részletes előrejelzés

Ma keleten, északkeleten száraz, jobbára napos őszi idő várható, de délután az Alföld déli részén megnövekszik a felhőzet. A Dunántúlon és a középső megyékben gyakran erősen felhős, borult lesz az ég, helyenként kisebb eső, zápor is előfordulhat. Némi napsütés délnyugaton várható. Nyugaton és középen megélénkül, időnként megerősödik a délkeleti szél, keleten, északkeleten általában mérsékelt marad a légmozgás, de az Alföld északi részén élénk széllökések lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14, 19 fok között alakul.

Melegfront jellegű tünetek, fejfájás, bágyadtság, alvászavar, koncentrációs nehézségek jelentkezhetnek. Keleten, északkeleten a napos idő kedvez a közérzetnek.  Réteges öltözet ajánlott, mert reggel és este hűvös lesz, napközben keleten kellemes idő várható. A középső és nyugati megyékben időnként erős oldalszél csökkenti a menetstabilitást, és néhol vizes útszakaszok is előfordulhatnak. Keleten reggel pára- és ködfoltok lassíthatják az előrehaladást, míg napközben az erős napsütés vakíthatja el időnként a vezetőt.

Kedden északkeleten néhány órára még kisüt a nap, majd itt megnövekszik a felhőzet. Máshol egész nap erősen felhős, borult lesz az ég. Többfelé kell esőre, záporra számítani. Élénk lesz a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11, 16 fok között alakul.

Szerdán eleinte még többfelé várható eső, zápor, majd csökken a csapadék esélye. Északkeleten több órára kisüt a nap. Máshol változóan, főként a Dunántúlon gyakran erősen felhős lesz az ég. A keleti szél élénk lesz. 11, 17 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Csütörtökön az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de időnként megnövekszik a felhőzet, és helyenként kisebb eső, zápor előfordul. Mérsékelt lesz a keleti szél. 12, 17 fokra melegszik a levegő.

Pénteken nagyrészt napos, száraz idő várható, ugyanakkor északkeleten, valamint délnyugaton, délen időnként megnövekszik a felhőzet, és elszórtan fordul elő eső, zápor. A keleti szél mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12, 17 fok között alakul.

Szombaton reggel foltokban ködös, párás lesz a levegő. Napközben napos, száraz, hűvös idő várható, általában kevés felhő lesz az égen, csak keleten növekszik meg időnként a felhőzet. Mérsékelt lesz a keleti szél. Kora délután 13, 18 fok várható.

Kövessen minket a Facebookon is!