Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 7. 08:33

TÓTH LÁSZLÓ DÍJAT KAPOTT TŐZSÉR JUDIT A GONG RÁDIÓ ALAPÍTÓJA, VEZETŐJE

Képgaléria
TÓTH LÁSZLÓ DÍJAT KAPOTT TŐZSÉR JUDIT A GONG RÁDIÓ ALAPÍTÓJA, VEZETŐJE
Kortárs, média-szervezői csoda: hogy lehetett a semmiből, egy ígéretből, egy minimális pénzügyi alapból, néhány év alatt fölépíteni egy fél országot elérő népszerű rádiót, stúdió rendszert és műsor-struktúrát? Titok, talány - de igaz. Mindennek a csodának az első számú és legfontosabb robotosa Tőzsár Judit volt, aki a Gong Rádió ügyvezető igazgatója és aki a napokban kapta meg a legjitűnőbb újságíróknak járó TÓTH LÁSZLÓ-DÍJAT. Az elismerés a Katona József Színházbnan megrendezett fesztivál-gálán adta át dr. Zombor Gábor, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere. A megérdemelt rangos díjhoz a CIVILNAPLO.hu szerkesztősége a körünkhöz tartozó minden szerkesztő és újságíró szívből gratulál.

Tőzsér Judit  Izsákon született.

Diplomáját Baján szerezte a Tanárképző Főiskolán.

10 évig Szabadszálláson tanított alsó- és felső tagozatos diákokat. A pedagógusi pálya elhagyása után az OTP Bács-Kiskun Megyei fiókjánál propaganda-szervező volt. Itt került először kapcsolatba a helyi médiával, az OTP helyi igazgatóságán az első 4 oldalas OTP Híradót önállóan készítette el.

Később 1989-ben a Kecskeméti Lapoknál mint menedzser, majd 6 évig lapigazgatóként dolgozott, és ugyancsak ebben az időben szerezte meg a reklám-marketing felsőfokú végzettséget.

1992-ben külsős szerkesztőként dolgozott a Kecskeméti Városi Televíziónál.

1994-től már önálló kiadásban egy 24 oldalas, színes női magazint adott ki Hölgyválasz címmel, amely három évig rentábilisan működött.

1996-ban alapította meg a Gong Rádiót, amelynek a kezdetektől ügyvezető igazgatója és programigazgatója.

2000. októberében létrehozta az Arany Rádiót, majd 2002-től folyamatosan a Gong Rádió Gyömrőt, a Gong Rádió Csongrádot, a Gong Rádió Kecelt, a Gong Rádió Soltot, idén a Gong Rádió Baját, amely rádióknak azóta is az ügyvezető és programigazgatója.

 

 

Indoklás:

 

Tőzsér Judit több mint negyedszázada dolgozik a sajtóban, ez idő alatt újságíróként, szerkesztőként, majd pedig 15 éve a Gong rádió ügyvezetőjeként és programigazgatójaként kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtott. Az általa irányított szerkesztőség jól helytáll a szoros piaci versenyben.

Tőzsér Judit szerkesztőként, a szerkesztőség vezetőjeként is kiemelkedő munkát végez, és tisztségéből adódóan is részese a város közéletének.

Nem véletlen tehát, hogy a Gong rádió mára 7 frekvencián, a Duna-Tisza közén és már a Dunántúlon sugárzó rádiók legstabilabb tagja.

Munkája fontos a Gong rádiónak, de ennél szélesebb körben Kecskemét városának, hallgatóinak, nagyközönségének. A díjazásra mindezek mellett másfél évtizedes kiemelkedő és kitartó küzdelméért ajánljuk, amelyet a sajtószabadság előmozdítása és újságírói munka magas színvonalának biztosítása érdekében tett.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház