Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 8. 05:31 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Napos, száraz, de hűvös őszi napok jönnek

Napos, száraz, de hűvös őszi napok jönnek
Pénteken és az előttünk álló hétvégén is alapjában véve napos, száraz őszi időnk lesz. Hidegek lesznek a reggelek, egyre többfelé lehet talajmenti fagyra számítani.

Részletes előrejelzés

Pénteken a reggeli párásság után nagyrészt napos, száraz idő várható, kevés felhőre lehet számítani. A sok napsütést főként a déli megyékben zavarhatja meg felhősödés. Mérsékelt lesz a keleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 15 fok között alakul.

Számottevő fronthatásra nem kell számítani. A többórás napsütés jó hatással van közérzetünkre, frissebbnek, energikusabbnak érezhetjük magunkat.  A légszennyezettség alacsony, a pollenek aránya is csökken a levegőben. A reggelek már kifejezetten hidegek, öltözködjünk melegen és rétegesen. Napközben a közlekedés időjárási feltételei kedvezőek lesznek, de reggel a párásság és a ködfoltok miatt helyenként jelentősen romlanak a látási viszonyok.

 

Szombaton reggel foltokban ködös, párás lesz a levegő. Napközben viszont napos, száraz, hűvös idő várható. A délutáni órákban a keleti megyékben többször megnövekszik a felhőzet. Megélénkül az északkeleti szél. Kora délután 10, 15 fok várható.

Vasárnap a reggeli ködfoltok feloszlását követően több órára kisüt a nap, kevés felhő lesz az égen. Csapadék nem várható. Mérsékelt lesz az északkeleti szél. 10, 15 fokra számíthatunk.

Hétfőn a reggeli párásság és köd megszűnése után több órára kisüt a nap, nyugaton várható kisebb felhősödés. A keleti szél mérsékelt lesz. 11, 16 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kedden a változóan felhős ég mellett hosszabbb-rövidebb napos időszakokra továbbra is mindenhol számítani lehet. Elszórtan kisebb eső, zápor is előfordulhat. Megélénkül az északi szél. 10, 15 fokra melegszik a levegő.

Szerdán a reggeli párásság megszűnése után változóan felhős lesz az ég, emellett pár órára a nap is kisüt. Csapadék legfeljebb csak elvétve lehet. Az északkeleti szél élénk lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 8, 13 fok között alakul.

Kövessen minket a Facebookon is!