Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 9. 06:59 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Bátran kiránduljunk a hétvégén

Bátran kiránduljunk a hétvégén
A hétvégén jobbára napos, száraz őszi idő lesz, bátran kirándulhatunk. A hidegek reggeleket követően napközben sem emelkedik 15 fok fölé a hőmérséklet. Hajnalban talajmenti fagyokra lehet számítani. A csendes idő a jövő héten is folytatódik.

Részletes előrejelzés

Ma a pára- és ködfoltok általában még délelőtt feloszlanak, de nyugaton maradhatnak tartósabban ködös tájak. Napközben többórás napsütés száraz, hűvös idő várható. A Dunántúlon és a középső megyékben csak kevés felhő zavarja a napos időt, míg keleten a nap folyamán kissé megnövekszik a felhőzet, de csapadék itt sem várható és itt is több órára kisüt a nap. Keleten megélénkül az északias szél, máshol gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. Kora délután 11, 15 fok várható.

Számottevő fronthatás nem érvényesül, a napos idő jótékony élettani hatásokat fejt ki.  A napos, hűvös időben frissnek érezzük magunkat, a száraz idő kedvez a kirándulásnak. Rétegesen, melegen öltözzünk. A reggeli párásság miatt könnyebben terjednek a baktériumok és vírusok, növeljük szervezetünk ásványi anyag és vitaminbevitelét. Az utakon a reggeli pára- és ködfoltoktól eltekintve alapvetően kedvezőek lesznek a feltételek.

Vasárnap a reggeli ködfoltok feloszlását követően több órára kisüt a nap a változóan felhős időben. A Dunántúlon kevesebb, a középső és keleti országrészben több felhő zavarja a napsütést. Csapadék nem várható. Mérsékelt lesz az északi szél. 10, 15 fokra számíthatunk.

Hétfőn reggel párás, ködös idő valószínű, majd napközben több órára kisüt a nap. Általában csak kevés felhő lesz az égen. Csapadék nem várható. A délkeleti szél mérsékelt lesz. 11, 16 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kedden folytatódik a napos, száraz idő, a többórás napsütést az ország déli felében zavarja több felhő, de csapadék itt sem valószínű. Mérsékelt lesz az északkeleti szél. 11, 16 fokra melegszik a levegő.

Szerdán a reggeli párásság megszűnése után jobbára napos, száraz, délen felhősebb idő várható. Az északi szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 10, 15 fok között alakul.

Csütörtökön változóan felhős lesz az ég, néhány órára mindehol kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. Megélénkül az északi szél. Kora délután 9, 14 fok várható.

Kövessen minket a Facebookon is!