Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 11. 08:03 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Vasárnap este Lajosmizse külterületén az 5-ös számú főúton, egy 51 éves férfi Budapest irányába közlekedett kerékpárjával melynek során körültekintés nélkül akart megfordulni az úttesten. A vele azonos irányban közlekedő Ford személygépkocsi vezetője a láthatósági mellényt nem viselő kerékpáros megfordulását és így az autó elé hajtását elkerülni már nem tudta, elütötte. Az 51 éves lajosmizsei férfi a baleset következtében a helyszínen elhunyt.

Egy román állampolgár, volt élettársa ellen tett feljelentést egy 36 éves kecskeméti nő, mert a feljelentés szerint a férfi a sértett lakásából való elköltözés során ellopta annak ékszereit, 300.000.-Ft. értékben.

Tegnap hajnalban betörtek egy ordasi élelmiszerboltba, és onnan dohányárut lopott el ismeretlen, 400.000.-Ft. értékben.

Határrendészeti események:

A Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség Tompai átkelőhelyén egy kilépő busz utasaként ellenőriztek egy 48 éves férfit, aki előbb egy svéd útlevelet adott át, melyről az ellenőrzéskor kiderült, hogy az nem a férfi nevére kiállított okmány, majd átadott egy régi típusú szerb útlevelet is, amely kapcsán a kollégák megállapították, hogy a szerb férfi ellen Németország beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el. Közokirat-hamisítás bűncselekménye miatt gyanúsítottként hallgatta ki a férfit a Kiskunhalasi rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Szombat éjszaka Tompa körzetében a telepített hőkamera segítségével fogtak el kollégáim két szerb férfit, akik a kamera felvételei szerint a zöldhatáron át jutottak hazánk területére. Elfogásukkor az egyiküknél lévő mobiltelefon folyamatos csörgött, kollégáim gyanították, hogy a két férfit valaki várja a határon innen. A körzet gyors ellenőrzése során egy Renault személygépkocsit találtak kollégáim, melyben kér férfi tartózkodott. A határsértő telefonjáról kezdeményezett hívás a kocsiban üllők egyikénél csörgött ki, így őket embercsempészés gyanújával hallgatták ki kollégáim. A két határsértő személyt a szerb hatóságoknak adtuk át.

Kövessen minket a Facebookon is!