Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 16. 06:11 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Felemásnak ígérkezik a szombat időjárása

Felemásnak ígérkezik a szombat időjárása
Hétvégén kissé változékonyra fordul az idő, és főként vasárnap alakulhat ki csapadék. A jövő héten többször beborul az ég, és elered az eső.

Részletes előrejelzés

Szombaton a változó felhőzet többfelé kisüt rövidebb-hosszabb időre a nap. A déli, délkeleti határszélen azonban gyakran lesz borult az ég, és ott esőre is számíthatunk. A szél mérsékelt marad. 10, 15 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kettős fronthatás érvényesül. A reggeli hideg, párás levegőn növekszik a megfázásos és légúti megbetegedések esélye. A középső országrészben napközben még viszonylag sok lesz a napsütés, ami jó hatással van a közérzetre. A délkeleti határszélen a borongós idő levertséget okozhat. Az őszi gyümölcsök fogyasztása ajánlott, azok vitamintartalma megfelelő, táplálék-kiegészítőkre egyelőre nincs szükség. A légszennyezettség csökken, de a szálló por koncentrációja továbbra is számottevő. Őszi kabátot érdemes felvenni, a délkeleti határszél lakói esernyőt is vigyenek magukkal. A közlekedést reggel foltokban köd, délután délkeleten esőtől nedves utak zavarhatják.

Vasárnap a nyugati és északi megyékben jobbára erősen felhős lesz az ég, a Dunántúlon eső, zápor kialakulhat. Az Alföldön a változó felhőzet mellett néhány órára kisüthet a nap. Megélénkül az északi szél. 8, 15 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn a déli megyékben borult lesz az ég, időnként elered az eső. Északon a változó felhőzet mellett egy-két órára előbukkanhat a nap. Az északi szél élénk lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 9, 14 fok között alakul.

Kedden változóan, gyakran erősen felhős lesz az ég, és elszórtan futó zápor kialakulhat. Élénk lesz az északnyugati szél. Kora délután 8, 13 fok várható.

Szerdán átmenetileg csökken a felhőzet, és egy-két órára kisüt a nap. Kisebb eső, zápor csak elszórtan fordul elő. A délnyugati szél mérsékelt lesz. 10, 15 fokra számíthatunk.

Csütörtökön ismét megnövekszik a felhőzet, és sokfelé várható eső, zápor. A legmagasabb hegyekben havas eső sem kizárt. Megerősödik az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6, 11 fok között alakul.

Kövessen minket a Facebookon is!