Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 16. 17:21 | Szerző/forrás: BAON/MÁTYUS

A BALLÓSZÖGI TŰZHARCOSOK ÉRTÉKES AJÁNDÉKOT KAPTAK

Képgaléria
A BALLÓSZÖGI TŰZHARCOSOK ÉRTÉKES AJÁNDÉKOT KAPTAK
Újabb tűzoltóautóval gazdagodott a Ballószögi Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Az ajándékba kapott 1984-es évjáratú, 16 ezer kilométert futott, jó állapotban lévő, és kiválóan felszerelt autót szombaton vehették át a kecskeméti tűzoltóság udvarán a német adományozóktól. - írja a BAON. A kilencfős járművet Bács-Kiskun megye németországi partnere, Schwarzwald-Baar járás ajándékozta a megyei önkormányzatnak. Az ünnepségen az autó kulcsait Karl Heim, a járás elnöke adta Bányai Gábornak, a megyei közgyűlés elnökének, aki azonnal tovább is adta a ballószögi tűzoltó egyesület elnökének, Horváth Józsefnek. Az átadáson részt vett még a ballószögi egyesület részéről Duzmath György tűzoltóparancsnok és Garaczi Pál valamint Rudi Müller és Karl-Martin Hahn német tűzoltók.
 
 
Az autót korábban a Villingen-Schweninningen város tűzoltói használták. Felszereltségét tekintve nagyon elégedettek a ballószögiek, hiszen minden fontos eszköz megtalálható rajta, a tömlőktől a kétféle létrán át a különböző mentésekhez használandó eszközökig. Egyetlen dolog hiányzik róla: a víztartály, melyet hamarosan utólag beleépítenek.

– Nagy öröm számunkra a jól felszerelt tűzoltóautó. A meglévő kisebb, ötszemélyes autónknak mindössze 600 literes tartálya van, a most kapottat viszont 1500-2000 literessel szereljük fel. Van rajta egy kis motoros tömlő is, mellyel szinte azonnal, akár egy halastóból is vételezhetünk majd vizet az esetleges oltásokhoz. Műszakilag is nagyon jó állapotban van, így biztosak vagyunk abban, hogy ezentúl még hatékonyabb lesz a munkánk. Eddig elsősorban a közigazgatási területünkön belül kellett kárelhárításban, balesetnél, vízszivattyúzásban részt vennünk, illetve annak idején a jakabszállási erdőtűznél is segítkeztünk. Az új autónkkal már komolyabb bevetésekre is hívhatnak minket, a személyi állományunk felkészítése folyamatban van – részlezte Horváth József elnök.

Szilaj István, nyugállományú tűzoltó ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke hozzátette: azért esett a választásuk Ballószögre, mert felszereltségében erősíteni szeretnék a Kecskemét környéki önkéntes egyesületeket, hogy még ütőképessebbek és bevethetőbbek legyenek nagyobb tűz- vagy egyéb káreseményeknél.

Kövessen minket a Facebookon is!