Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 16. 21:25

Megyeépítő, nagy célok Bács-Kiskunban

Képgaléria
Megyeépítő, nagy célok Bács-Kiskunban
Egyhangú szavazással, ismét Bányai Gábort (Fidesz) választották a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökévé a megyei önkormányzat pénteki alakuló ülésén, melyet Hajóson, a nemrégiben újjáépített egykori érseki kastélyban tartottak. Az ünnepi eseményen köszöntötte az új közgyűlés tagjait Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke, Egeresi Sándor, a Vajdaság Autonóm Tartomány képviselőházának elnöke és Karl Heim, Bács-Kiskun németországi partnere, Schwarzwald-Baar járás elnöke.

A 46-ról 24 fősre csökkent létszámú megyei önkormányzatban a Fidesz-KDNP 16, az MSZP 4, a Jobbik 3, az LMP 1 képviselője tehetett esküt. A közgyűlés elnökévé újra Bányai Gábort választották, aki mellett három főállású alelnököt választott a megyei önkormányzat Rideg László, Rausch Sándor és Nyitray András személyében.

Bányai Gábor programbeszédének elején kiemelte: az elmúlt húsz évben most nyílt először lehetőség arra, hogy egymást követő két ciklust ugyanaz a közgyűlési többség vihesse tovább, ami reményt ad a megye további fejlődésére. - Az elmúlt négy évben komoly együttműködés volt közöttünk, a megyei politikai nem pártpolitikáról szólt az elmúlt ciklusban és ezt szeretném folytatni az új négy évben is. Arra készülök, hogy új feladatokat kell megszereznünk, hogy a kötelező állami feladatainkon túl, legyenek megyeépítő nagy céljaink is - jelentette ki a közgyűlés elnöke.

Az elkövetkezendő négy év kiemelt feladatai között említette Bányai Gábor, a legnagyobb megyei intézmény, a kecskeméti kórház átalakítását, melynek fejlesztése hamarosan indul, de a működtetése egyre nehezebb lesz. Mint hozzátette: januártól nagy valószínűséggel a megye veszi át a kiskunfélegyházi kórházat, ami szintén komoly teherrel és felelősséggel jár. Határozottan cáfolta azokat híreszteléseket, miszerint a kecskeméti kórház államosítását terveznék.

A régi-új elnök beszédében kiemelte, hogy Bács-Kiskun az ország egyik legstabilabb gazdálkodású megyéje, amely komoly idegenforgalmi terveket szeretne megvalósítani 2014-ig, melyek révén a megye egyik húzóágazatává fejlődhet a turizmus.

Bács-Kiskun megye új közgyűlése első döntései között 1 millió forint támogatást hagyott jóvá a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére.

Kövessen minket a Facebookon is!