Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 20. 18:16

Éhségről, emberi önzésről és a „Ne féljetek!” teológiájáról beszéltek a Wojtyla Házban

Képgaléria
Éhségről, emberi önzésről és a „Ne féljetek!” teológiájáról beszéltek a Wojtyla Házban
Az élelmezési világnap alkalmából a Karol Wojtyla Barátság Központ vendégül látta Dr. Molnár Ilonát a Bács-Kiskun Megyei Közigazgatási Hivatal vezetőjét, Dr. Drozdik Ferencet, a Bács-Kiskun Megyei Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság helyettes-igazgató főállatorvosát, Kővári Lídiát a Bács –Kiskun megyei Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Osztály vezetőjét, Szemerédi Tibor építőipari vállalkozót, és Végel Tamást a Sztárreklám társtulajdonosát.

Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO Rómában ülésező konferenciája 1979-ben magyar határozati javaslat alapján nyilvánította ÉLELMEZÉSI VILÁGNAP-pá október 19.-ét. A világnap célja, hogy mozgósítsa a kormányokat és a közvéleményt az emberiség nagy részét sújtó élelmezési gondok orvoslására. Természetesen az elmúlt harminc évben ez a helyzet egyáltalán nem javult, sőt, romlott. Ma is percenként hal éhen valaki, a Föld valamelyik pontján; többségük Afrikában. A többi között erre a szégyenletes drámára is emlékeztek szerdán a Karol Wojtyla Barátság Központ rendezvényén. A találkozón részt vett dr. Molnár Ilona, a Bács-Kiskun Megyei Közigazgatási Hivatal vezetője is, aki a Wojtyla-család közösségében előadást tartott a nem kívánt bosszantó és pusztító jelenségek okairól, illetve a megoldás lehetőségeiről. Külön kiemelte a Ház fő patrónusa, Karol Wojtyla II. János Pál pápa közismert gondolatát, amellyel fölhívta a kétkedők és a szomorúak figyelmét: „Ne féljetek!” – szólt a néphez a megválasztásakor elmondott beszédében. Az ünnepség azért is különleges volt, hiszen a Stár Reklám Kft. csapata hozta el és mutatta be az ajándékként elkészített zászlót, a Wojtyla Ház szimbólumaival. Több más, jeles vendége is volt a megemlékezésnek: szponzorok, hivatali segítők, illetve a Rendőrség Bűnmegelőzési Osztályának a vezetője. Farkas P. József, az intézmény vezetője foglalta össze ebéd előtti hálaadásában az intézmény szolgálatának lényegét. A „Miatyánk” emlékezetes sora, „A mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma” nálunk minden nap teljesül. Mégpedig úgy, hogy a sok-sok, igen gyakran meglepetésképpen érkező élelmiszer adomány átvételekor, szétosztásakor tetten érhető a Gondviselés működése. Az igazgató arról is beszélt, hogy a szegénység fogalma rendkívül differenciált társadalmi képződményt idéz. A legszegényebb az természetesen, aki éhen hal. Őt, őket annak is kötelező segíteni, akit az Úr nem egy, hanem két szelet kenyérrel lát el. Tehát a szolidaritás az embertársak iránti testvéri szeretet parancsa nemcsak a milliomosokra értendő, hanem mindenkire.

Az ebéd előtt meghallgatta a Wojtyla család II. János Pál pápa magyarországi látogatása idején elmondott jókívánságait. Majd a Sztárreklám segítségével elkészített Karol Wojtyla Barátság Központ címeres zászlóját is átadták.

A ház egy nagyszabású disznótort szeretne rendezni hamarosan. Ennek feltételeiről, veszélyeiről, előnyeiről beszélt Dr. Drozdik Ferenc főállatorvos  A maga részéről a legnagyobb odaadást ígért a szép elképzelés megvalósításához. A rendőrség képviselője Kővári Lídia osztályvezető oklevelet adott át Farkas P. József igazgató úrnak a főtéri Bűnmegelőzési napon nyújtott segítségéért.

A mai menü párolt hús, rizs, és kapros mártás volt. A finom étel mellé Szemerédi Tibor régi segítőnk banánt, almát, és barackot hozott.

Kövessen minket a Facebookon is!