Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 21. 07:55 | Szerző/forrás: met.hu

Időjárás

Időjárás
Országos előrejelzés: Előrejelzés az ország területére szerda estig: A felhőátvonulások mellett több órás napsütés várható, csak néhol lehet futó zápor. A többfelé megerősödő nyugati, északnyugati szelet főként a középső területeken kísérhetik viharos széllökések, csak estére mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet délután 10 fok körül, késő este 0, +5 fok között alakul.
  • Távolabbi kilátások péntektől hétfőig:

    Eleinte kevés felhőre, és a hajnali pára- és ködfoltok feloszlását követően többnyire napos időre számíthatunk csapadék nélkül. Az időszak második felében a változó felhőzet mellett azonban már egyre rövidebb időre süt ki a nap, hétfőn már több helyen lehet eső, zápor.

    Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem lesz.

    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az időszak elején -4, +1, majd egyre enyhébb éjszakákat követően a jövő hét elején 3, 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kezdetben 9, 14, később 11, 17 fok között várható.

  • Országos figyelmeztető előrejelzés:

    A ködfoltok délelőtt mindenütt megszűnnek. A Dunántúl délnyugati részét leszámítva csütörtök napközben többfelé megerősödik a nyugati, északnyugati szél.

  • Orvosmeteorológiai jelentés:

    Hidegfronti hatás várható. Az erre érzékenyeknél fejfájás, izületi fájdalmak léphetnek fel. A megszokottnál ingerlékenyebbek lehetünk.

Kövessen minket a Facebookon is!