Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 21. 08:13 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain az elmúlt 24 órában 2 könnyű sérüléssel járó, valamint 2 anyagi káros közúti közlekedési baleset történt. 1 esetben került sor ittas vezetővel szembeni rendőri intézkedésre, vezetői engedély elvételével.

Szerdán éjjel egy kecskeméti ital nagykereskedésbe betörtek, és onnan nagy mennyiségű dohányárut loptak el. Az okozott kár 4.000.000,-Ft., a rongálással 100.000,-Ft.. 

Október 06. és 20. közötti időben egy kecskeméti Kft. telephelyén a javítási munkálatok miatt nyitott állapotban parkoló Mercedes Vito típusú személygépkocsi csukott, de záratlan csomagteréből ismeretlen személy elvitte a gépkocsi motorjából korábban kiszerelt turbó feltöltőt, melynek értéke 500.000,-Ft.

Tegnap délelőtt egy bajai élelmiszer boltban egy ismeretlen férfi – arcát egy kötött sapkával eltakarva – megjelent és az ott dolgozó 56 éves bajai nőalkalmazottat megfenyegetette, majd a bevétel átadására kényszerítette. A fenyegetés hatására a sértett 67.000,-Ft. készpénzt adott át a kasszából, amit a férfi eltett, majd kerékpárral eltávozott. A bűncselekmény során személyi sérülést nem történt.

Egy 49 éves tiszakécskei nő tett feljelentést egy kocséri férfi ellen. A nő 2009. május 27-én 1.000.000,-Forintot adott kölcsön a férfinek azzal a feltétellel, hogy azt 70.000,-Forintos részletekben törleszti. Eddig azonban csak 40.000,-Ft. adott meg a tartozásából.

Egy 58 éves peresztegi férfi tett feljelentést egy kiskunhalasi férfi ellen, mert szeptember 24-én egy kiskunhalasi bankfiókban a feljelentő nevére megnyitott bankszámláról a sértett tudta és beleegyezése nélkül jogosulatlanul 2.522.500,-Ft. készpénzt vett fel. 

Őrizetbe vettek kollegáink egy 17 éves kecskeméti férfit, akinek Kecskemét Rendőrkapitányság és a Kecskeméti Városi Bíróság körözését rendelte el.  Valamint egy 22 éves kecskeméti férfit, akinek a Tamási Városi Bíróság körözését rendelte el, valamint egy 29éves ózdi férfit, aki ellen a Miskolci Városi Bíróság körözést bocsátott ki.

Őrizetbe került egy 25 éves sükösdi férfi, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy társával szeptember 15-én egy bócsai szőlőültetvény mellett leállított, lezárt állapotú Lada személygépkocsit kinyitotta és a gépkocsi kesztyűtartójából ellopott egy pénztárcát a benne lévő személyes iratokkal, bankkártyákkal együtt. Az ellopott bankkártyával, két alkalommal összesen 28.000 Forint készpénzt emelt le a sértett számlájáról. A lopással okozott kár 30.000,-Ft. A férfi megalapozottan gyanúsítható további hasonló bűncselekmények elkövetésével is. 

Eljárás indult 1 algériai állampolgárral szemben, aki tiltott határátlépést követett el tegnap.   A férfi a Kiskunhalasi Őrzött Szálláson idegenrendészeti őrizetbe kerül.

Kövessen minket a Facebookon is!