Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 22. 08:15 | Szerző/forrás: met.hu

Időjárás

Időjárás
Országos előrejelzés: Előrejelzés az ország területére péntek estig: Ma a nap első felében folytatódik a derült, napos idő, majd délutántól északnyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, de csapadék nem várható. A délire, délkeletire forduló szél napközben megélénkül, a Kisalföldön egy-egy erős közeli széllökés is lehetséges. A hőmérséklet kora délután 9, 14, késő este 1, 6 fok között alakul.

Távolabbi kilátások szombattól keddig:

Eleinte a többször erősen megnövekvő felhőzet mellett néhány órás napsütés is várható, csapadék nem valószínű. Később többnyire erősen felhős lesz az ég, és többfelé alakul ki eső, zápor.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 50 százalékán valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kezdetben -2, +3, majd 4, 9 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet eleinte 10, 17, később 6, 12 fok között várható.

Országos figyelmeztető előrejelzés:

Főként a délnyugati határ közelében fordulhat elő reggel sűrű köd, majd ott is javulnak a látási viszonyok. Kora reggel, majd késő estétől több helyen is fagypont alatt alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai jelentés:

Eleinte hidegfronti hatás miatt fejfájás, izületi fájdalmak jelentkezhetnek. Pénteken melegfront jellegű hatás okozhat vérnyomásingadozást, és csökkenhet a koncentrációképesség.

Kövessen minket a Facebookon is!