Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 22. 08:33 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Csütörtökön megyénk közútjain 1 súlyos sérüléses és 4 anyagi káros közlekedési baleset történt. 1 ittas vezetővel szemben volt rendőri intézkedés vezetői engedély elvételével.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Tegnap 13:24 órakor érkezett a bejelentés a körzeti megbízottnak, hogy a 13:20 óra körüli időben a Borota-Rém határdűlő borotai oldalán baleset történt.

2 felsőszentiváni férfi által közösen vásárolt, kb. 7 méter magasságú, fából készült magaslest a tulajdonosok át kívánták helyezni. Ehhez igénybe vették egy 50 éves borotai férfi segítségét, aki a tulajdonát képező Atlas típusú teherautó emelő-rakodó szerkezetével felemelte helyéről a magaslest, amely azonban kb. 2 méter magasságból kicsúszott a rakodókanálból és visszaesett a talajra, maga alá temetve az ott álló 57 éves felsőszentiváni férfit. A láthatóan súlyosan sérült férfit a borotai orvosi rendelőhöz szállították, ahol a háziorvos a megállapította a halál beálltát.    

Tegnap reggel egy román állampolgár, Kecskeméten, a nagybani piac bejárata előtt parkoló Opel Combo típusú személygépkocsija ablaküvegét betörte és abból ellopott egy táskát, amelyben benne voltak a sértett céges iratai, román bankkártyái, 135.000,-Ft., 200- Euro és 1500- Lei készpénz volt. Az okozott kár: 281.500,-Ft., rongálással: kb.: 20.000,-Ft. A nyomozás során, gyanúsított kihallgatását követően őrizetbe vettek kollegáink egy 32 éves kecskeméti férfit, aki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el zsarolás bűntett gyanúja miatt egy kecskeméti férfi feljelentése alapján egy 18 éves szabadszállási férfi és társai ellen, akik tegnap délután megjelentek egy kecskeméti szakközépiskolánál, ahol a fiút telefonon a kollégium elé hívták és egy állítólagos korábbi tartozása miatt 5.000,-Forintot követeltek tőle, valamint kilátásba helyezték, hogy amennyiben azt nem fizeti ki, meg fogják verni. Ekkor a fiú Nokia típusú, 80.000,-Ft. értékű mobiltelefonját átadta részükre annak biztosítékául, hogy kifizeti a követelésben elhangzott összeget. Ezt követően felment kollégiumi szobájába, onnan lehozott 5.000,- Ft készpénzt, melyet a fenyegetés hatására, illetve a tőle korábban elvett mobiltelefonjáért cserébe átadott. Ezt követően a férfi és társai a pénzt eltették és anélkül, hogy a fiú mobiltelefonját visszaadták volna. A 18 éves szabadszállási férfit őrizetbe vették kollegáink.

Október 16. és 20. közötti időben  egy bácsalmási tanya kertjéből elloptak 500 kilogramm burgonyát, 150 kilogramm sárgarépát, 150 kilogramm zöldséget és 70 darab műanyag ládát, 260.000,-Ft. értékben.

Kiskunhalasi kollegáink keresik azokat az ismeretlen tetteseket, akik tegnap este egy 79 éves kiskunhalasi bácsi házának bejárati ajtaján lévő nyitott, szúnyoghálós ablakán a hálót kivágva benyúlva, az ajtót kinyitották, majd arra hivatkozva, hogy betörőt fogtak bementek az idős házaspár lakásába. A sértettek figyelmét felhívták, hogy ellenőrizzék értékeiket, majd figyelmüket elterelve a megtakarított pénzüket 490.000,-Ft-ot, valamint egy arany nyakláncot elloptak.

Kövessen minket a Facebookon is!