Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 26. 07:54 | Szerző/forrás: met.hu

Időjárás

Időjárás
Országos előrejelzés: Előrejelzés az ország területére kedd estig: Délelőtt borult időre számíthatunk többfelé esővel, záporokkal, majd délután északnyugaton, északon egyre többfelé felszakadozik, csökken a felhőzet, és kisüt a nap, akkor már csak délen és keleten várható csapadék. Az eleinte gyakran erős, többször viharos északi, északnyugati szél az esti órákra jelentősen mérséklődik. Napközben alig változik a hőmérséklet, délután is 5, 10 fokra számíthatunk, majd késő estére 1, 6 fok közé hűl a levegő.

Távolabbi kilátások szerdától szombatig:

Szerdán túlnyomóan napos időre van kilátás, majd a következő napokban a pára és köd feloszlása után változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Az időszak végén helyenként már tartósabban megmarad a köd. Csapadék nem lesz.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kezdetben +1, -4, majd -1, +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet eleinte 7, 11, később 9, 15 fok között várható, csak a tartósan ködös tájakon lesz ennél hidegebb.

Országos figyelmeztető előrejelzés:

A Dunántúlon és az ország északkeleti részén (B.A.Z. megye keleti része, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Hajdu-Bihar megye északi része) délelőtt még több helyen viharos (60-75 km/h) lökésekkel kísért északi szél várható.

Orvosmeteorológiai jelentés:

Hidegfronti hatás miatt vérnyomásemelkedés, fejfájás, migrén jelentkezhet, hosszabbá válhat a reflexidő.

Kövessen minket a Facebookon is!