Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 26. 09:13 | Szerző/forrás: kecskemetitv.hu

Felnőtteket várnak a Cirókába

Felnőtteket várnak a Cirókába
Immár felnőtteknek szóló előadásokkal is csalogatja a nézőket a Ciróka Bábszínház. Ennek apropóján egy kis kedvcsinálóval: a Farkas és Piroska című bábjátékkal várták az érdeklődőket pénteken. A „Pestiek a Budai utczában\" elnevezésű előadássorozat jól bizonyítja, hogy már nem kell Budapestre utazni egy-egy jobb produkcióért.

2004-ben indult az első felnőtteknek szóló előadássorozat a Ciróka Bábszínházban. Ezt követően 2005-ben volt a második, míg idén már a harmadik alkalommal élesztik újra ezt a hagyományt. Ennek apropóján 12, 14 és 18 év feletti korhatárokkal jelölték meg a produkciókat.

"Az volt a szándékunk, hogy azokat a felnőtt nézőket is becsalogassuk a bábszínház épületébe, akik valamilyen oknál fogva már nem látogatják a bábszínházi előadásokat. Vagy, mert a gyerekek már felnőttek, vagy még nincsenek unokák.” - fogalmazott Kiszely Ágnes a Ciróka Bábszínház igazgatója.

A Cirókások egyébként mindig törekednek arra, hogy a produkciók egy része a felnőtteket is megérintse és szórakoztassa. Az első előadássorozatban kifejezetten olyan előadásokat hívtak meg, amelyeket olyan kiváló előadók fémjeleznek, mint Presser Gábor, Mácsai Pál, Máté Gábor, vagy akár Dés László. Összesen egyébként hat előadásra várják a felnőtteket novembertől májusig.

„Az első előadás a Stúdió K Színház előadása a Rettentő Görög Vitéz lesz látható, majd ezt követi Majoros Ágnes és Bor Judit Tükör című előadása, amely a Pilinszky verses mesére épült.” - mondta el - Kiszely Ágnes a Ciróka Bábszínház igazgatója.

De látható lesz a győri Vaskakas Bábszínház Kádár Kata Revüje is, amely népballadákat dolgoz fel egy kabaré, illetve revüszerű formában. Ez az előadás például kifejezetten 18 éven felülieknek készült. Természetesen a Cirókások is szerepelnek majd. Tőlük a Kék ruhás kislány lesz látható, amelyet egyébként már számos országban nagy sikerrel adtak elő.

Kövessen minket a Facebookon is!