Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 27. 07:46 | Szerző/forrás: met.hu

Időjárás

Időjárás
Országos előrejelzés: Előrejelzés az ország területére szerda estig: Országszerte túlnyomóan napos, száraz idő lesz. A többfelé élénk északi, északkeleti szél főként keleten helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 10 fok között alakul. Késő estére pedig -1 és +4 fok várható.

Távolabbi kilátások csütörtöktől vasárnapig:

Eleinte többnyire kevés lesz a felhő, majd a hétvégén, elsősorban a Dunántúlon már borult idő valószínű, de csapadékra nem kell számítani. Az éjszakai, reggeli órákban többfelé képződik köd, amely helyenként csak kora délutánra oszlik fel.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kezdetben +1, -4, majd -1, +6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet eleinte 7, 11, később 10, 15 fok között várható, csak a tartósan ködös tájakon ennél hidegebb lesz.

Országos figyelmeztető előrejelzés:

Estétől kora délelőttig sokfelé várható fagy. A fővárosban egyelőre alacsony lesz a légszennyező anyagok koncentrációja. Csonka Tamás Országos Meteorológiai Szolgálat 2010.10.27.

Orvosmeteorológiai jelentés:

Az átvonult hidegfront élettani hatásai fokozatosan megszűnnek szerdán, de eleinte a fejfájás, vérnyomásigadozás hátterében még lehetnek légköri okok.

Kövessen minket a Facebookon is!