Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 29. 12:38

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Képgaléria
Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal. A hét ünnepei, szentjei: Hétfő: Mindenszentek Kedd: Halottak Napja Szerda: Porres Szent Márton szerzetes Csütörtök: Borromeo Szent Károly Püspök Péntek: Szent Imre Herceg.

A mai vasárnap a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia országos gyűjtést szervez a katolikus templomokban az iszapáradás károsultjainak megsegítésére

Október 30 és november 2 között az urnatemető mindennap 8-12 és 13-18 óráig lesz nyitva.

Aki november 1-8-ig a temetőt meglátogatja és imádkozik az elhunytakért, minden nap teljes búcsút nyerhet. Feltételek: gyónás, áldozás, imádság a pápa szándékára. Aki meglátogat egy templomot vagy kápolnát, és ott imádkozik az elhunytakért, az előbbi feltételek mellett szintén teljes búcsút nyer. Emlékezzünk meg elhunyt testvéreinkről, ha lehet, a teljes búcsú felajánlásával.

Hétfőn, Mindenszentek Napján és kedden, Halottak Napján csak este 6 órakor lesz szentmise. A szentmise után megemlékezés a halottakról az urnatemetőben.

Kedden 19 órai kezdettel a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar és a Szegedi Kórus hangversenye lesz a Nagytemplomban.

Pénteken 9-11 óráig a következő La Leche Ligás baba-mama találkozó lesz.

Pénteken 18 órai kezdettel a Vagantes trio régizene együttes előadása lesz a Főplébánia Közösségi házában a KÉSZ szervezésében.

Jövő vasárnap a 9 órás szentmisében lesz a bérmálás. Dr. Bábel Balázs Kalocsa-Kecskeméti érsek bérmál. Foglaljuk imáinkba a bérmálkozókat!

November 14-én a vasárnap reggeli mise után a Happy Four Friends koncertjére kerül sor itt a Nagyteremben. A négytagú kamarakórus tagjait Plébániánk fiataljai (Fekete Dani, Gábor, Tóth Ákos és Hortobágyi Tibi) adják. Műsorukban három-négyszólamú egyházi és világi kórusműveket énekelnek. Szeretettel várunk mindenkit!

Adventi és karácsonyi témájú rajzverseny indul óvodásoknak és általános iskolásoknak.
Leadási határidő 2010.november 28, a díjakat pedig december 5én, a 9 órai mise után lehet átvenni.
A rajzokból kiállítást tervezünk a Plébánián. További részletek a faliújságon!

Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

Az előtérben a Szentcsalád kép alatti persely szolgál az iszapár sújtotta testvéreink megsegítésére. A befolyt összeget a Katolikus Karitásznak fogjuk elküldeni. Köszönet a legkisebb adományért is.

Köszöneta missziók javára adott 47.200 Ft perselyadományért.

Köszönet azoknak, akik már befizették ez évi egyházi hozzájárulásukat. Akik még nem tették meg, kérjük, tegyék meg!

Kérem, hogy aki szívesen vállalna irodai ügyeletet vasárnap a reggeli mise előtt fél órával és utána igény szerint, kérem, hogy iratkozzon fel a listára a hívek irodájában.

Nov. 1-től Városföldet Kecskemét Szentcsalád plébániához csatolták lelkipásztori ellátásra.


Erzsébet-Katalin egyházközségi batyusbált tartunk a Nagyteremben nov. 20-án, szombaton 19.00 órától. Belépés egy tányér sütemény vagy szendvics, egy üveg üdítő és egy tombola tárgy családonként. Minden korosztályt szeretettel hívunk.

A „Farkas Béla Nótakör” nov. 27-én, szombaton 17 órai kezdettel Magyarnóta és Operett Estet rendez a Nagyteremben. Fellépnek többek között Erdős Melinda, Kremsner József, Bokor János. Jegyek a hívek irodájában vagy az előadás előtt 1000 Ft-ért kaphatók.

Dicsőítés és közbenjáró imaszolgálat testi és lelki gyógyulásokért november 10-én, szerdán este 6 órai kezdettel a Szentcsalád plébánián.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház